Мед Атлант

За півроку поліцейські Прикарпаття вилучили з незаконного обігу більше ста кілограмів наркотиків

Сьогодні, 15 вересня, під час засідання 17-ої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання депутати обговорили питання про результати оперативно-службової діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області за І півріччя 2017 року.

На це питання доповів начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов. Він повідомив, що за 6 місяців поточного року до органів поліції області надійшло 65
тисяч 234 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Віктор Шкутов зазначив, що у поліції провели комплекс заходів з протидії наркозлочинності. Упродовж першого півріччя 2017 року виявлено 196 злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, з них 67 фактів збуту наркотиків, 2 факти утримання наркопритонів, 25 фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин.

За закінченими розслідуванням кримінальними провадженнями, із незаконного обігу вилучено 165 кг 528 г наркотичних засобів, з них: 147 кг 227 г – марихуани, 18 кг 299 г – макової соломки, 535 г – амфетамінів. Також вилучено 2 тисячі 286 рослин снодійного маку та 667 рослин коноплі.

Також начальник ГУ НП каже, що у результаті здійснення комплексу превентивних заходів, упродовж першого півріччя 2017 року оперативна обстановка на території Прикарпаття характеризувалася зменшенням кількості учинених кримінальних правопорушень, у тому числі тяжких та особливо тяжких злочинів, навмисних убивств, зґвалтувань, крадіжок майна, грабежів, розбоїв, шахрайств, ДТП , незаконних заволодінь транспортними засобами.

Однак, при певному покращенні ситуації у сфері безпеки дорожнього руху на території області зросла кількість автопригод зі смертельними наслідками, – відзначив начальник ГУ НП.

Читайте також: Поліцейські Прикарпаття зупинили сімнадцять нетверезих водіїв 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...