Мед Атлант

Головний дорожник Прикарпаття вважає, що підвищена аварійність на дорогах області – провина несвідомих водіїв, а не поганих доріг

Начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак відповів на протест жителів с. Старі Кривотули, що на Тисмениччині, які днями перекрили дорогу, вимагаючи від дорожної служби вжити заходів для зменшення аварійності в їхньому населеному пункті. Головний дорожник Прикарпаття вважає, що підвищена аварійність на дорогах області – провина несвідомих водіїв, а не погано облаштованих доріг.

З цього приводу Буджак написав у своєму фейсбук:

Як зменшити аварійність на дорогах? Чому невпинно зростає кількість дорожньо-транспортних пригод? Чому учасники дорожнього руху: пішоходи, велосипедисти, сумлінні водії транспортних засобів ризикують здоров’ям і навіть життям через грубі порушення правил дорожнього руху, а найперше – перевищення швидкості руху несвідомими водіями? Минулого тижня з цього приводу акцію протесту провели жителі села Старі Кривотули. Чотирьохполосна ділянка дороги в межах села облаштована дорожніми знаками, пішоходними переходами, дорожньою розміткою і ми ці засоби будемо вдосконалювати і покращувати. Але чомусь водії ігнорують знаки і розмітки. Сьогодні вранці рухався по цій ділянці дороги зі швидкістю 60 км за год., сподіваючись, що всі інші їхатимуть так же. Натомість на відстані в два кілометри в межах населеного пункту мене обігнали то з правої, то з лівої сторони, і навіть по зустрічній смузі два десятки авто. Жоден, наголошую, ЖОДЕН транспортний засіб не рухався зі швидкістю 60 км за год., як визначено правилами дорожнього руху! І, як результат, в сусідньому селі Одаї побачив чергову аварію – два розбиті автомобілі, мабуть з постраждалими водіями і пасажирами. Жахливо!

Цей допис викликав жваву дискусію у фейсбук. Водії висловлювали думку, що дороги підвищеного завантаження слід виносити за межі населених пунктів, обмежуючи їх засобами примусового зниження швидкості та огородженням для пішоходів. На думку багатьох водіїв, при ремонті доріг на Прикарпатті не враховується елемент безпеки.

На це Буджак повідомив, що дороги ремонтують згідно ДСТУ, в яких передбачені засоби безпеки.

Але ж Ви бачите, які зруйновані наші дороги. Тому найперше намагаємося дати елементарний проїзд і проводимо поточні ремонти, а треба капітальні, проводити реконструкції, будувати нові дороги і мости, де буде можливість передбачити необхідні інженерно-технічні засоби безпеки. Але це в майбутньому. Наразі потрібно елементарно знизити швидкості до встановлених правилами і ми суттєво зменшимо аварійність, – відповів Буджак.

Головний дорожник Прикарпаття також повідомив, що в майбутньому на дорогах області планують будувати спеціальні з’їзди до населених пунктів. Перший такий планують облаштувати на дорозі “Делятин -Раківчик” між Іванівцями і Товмачиком.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...