Мед Атлант

“Мінімалка” українців у наступному році може бути більшою за 3700 гривень

За словами віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, чергове підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться вже в 2018 році, а її рівень має становити понад 3700 гривень.

Про це він заявив в ефірі «Українського радіо», передає «Слово і Діло».

На сьогодні в проекті державного бюджету зафіксована цифра на рівні понад 3700 гривень. Хоча нещодавно була заява фракції «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді України про те, що народні депутати вважають обґрунтованою цифру 4 тисячі гривень, і я абсолютно підтримую позицію фракції в цьому питанні. І я сподіваюся, що в процесі роботи над держбюджетом у Верховній Раді ми покажемо, коли до такої цифри ми зможемо довести рівень мінімальної зарплати, – сказав він.

Розенко наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі цього року призвело до суттєвої легалізації зарплат та зростання доходів працівників бюджетної сфери.

Пам’ятаєте, як нас лякали і величезною інфляцією, і втратою робочих місць, і закриттям підприємств? Разом із тим ми не побачили зростання безробіття, жодне потужне велике підприємство не закрилося через підвищення мінімальної зарплати. Навпаки, це призвело до значної легалізації заробітних плат, заробітні плати працівників бюджетної сфери суттєво зросли порівняно з 2016 роком, – зазначив віце-прем’єр.

Тобто жодного негативу від підвищення мінімальної заробітної плати ми не побачили. Тому таким курсом, я переконаний, влада піде й надалі, – додав Розенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 3764 гривень після ухвалення законопроекту про пенсійну реформу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...