Мед Атлант

Міський голова Франківська обурений діями батьків, які вимагають повернути директора школи №3. ФОТО/ВІДЕО

Нещодавно директор ЗШ №3 Світлана Долгова несподівано написала заяву на звільнення. Батьки учнів цієї школи не підтримують такого раптового рішення вчительки і вважають, що на неї “був тиск”. Сьогодні, 18 вересня, батьки зустрілись з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківом, щоб обговорити ситуацію.

На початку зустрічі одразу взяв слово Руслан Марцінків. Він висловив своє обурення з приводу того, що про ситуацію вже знають по всій Україні.

Ми “прославились” на всю Україну. Сюжет про конфлікт у школі показали на телеканалі “Інтер”. Якщо на директора був тиск, то чому вона не вирішила ситуацію через керівника одразу, а пішла до журналістів?, – зазначив Руслан Марцінків.

Також міський голова каже, що батькам потрібно бути більш толерантними, зокрема, до керівника департаменту освіти і науки Ігоря Смаля.

Ігор Смаль стояв під Донецьким аеропортом і дивився ворогу в обличчя, а тут його “шарпають” і кричать “Ганьба”. Це неприпустимо, – обурився очільник міста.

Руслан Марцінків додав, що наразі Світлана Долгова залишатиметься виконуючою обов’язки директора, а якщо має які-небудь невдоволення щодо юридичних моментів, то може звернутись до суду.

Я претензій до директорки не маю, але потрібно було прийти до мене і розповісти про те, що чиниться тиск. А я вперше дізнався про конфлікт зі ЗМІ, хоча так не мало бути. Я, Ігор Смаль, директорка і голова батьківського комітету могли вирішити разом це питання, а Ви закликали ЗМІ, – каже міський голова.

Батьки пояснюють, що намагаються якимось чином владнати ситуацію, вони впевнені, що заява написана не коректно, з цим погодилась і юрист міської ради Надія Кедик.

Світлана Долгова написала заяву на звільнення і вказала дату – 11 вересня. У цей ж день вона попросила перевести її на посаду вчителя. А 13 вересня заяву відкликала, – пояснює юрист.

У свою чергу, директорка Світлана Долгова каже, що відчувала моральний тиск і шкодує, що написала заяву на звільнення. Вона просить Руслана Марцінківа підтримати не її, а школу.

Спочатку покарали мене грошима, за те, що на нараді підняла болючі питання освіти. Пізніше почала відчувати моральний тиск. І остання крапля – 1 вересня, коли Ігор Смаль мене не запитав, а тільки повірив у чутки. Я не можу зрадити батьківський колектив, тому хочу залишитись і прошу підтримати школу, – розповідає директорка.

Світлана Долгова зможе взяти участь у конкурсі на посаду директора, однак, батьки у прозорість та справедливість конкурсу не вірять. Міський голова каже, що з наступного року вступить у дію закон “Про освіту”, директори будуть підписувати контракт на 6 років, тоді і може змінитись посада Світлани Долгової. Та батьки не погоджуються, щоб Долгова до дії закону посідала посаду виконуючої обов’язки директора, вони впевнені, що за декілька місяців її звільнять.

 

Читайте також: Конфлікт через директора: у школі на Коломийщині батьки добились справедливості

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...