Мед Атлант

Творці патріотичного мультика, який активно переглядають і критикують у Росії, презентували його другу серію. ФОТО

Сьогодні, 8 вересня, франківським ЗМІ презентували другу серію патріотичного мультфільму “Воїни лісу-2”, першу частину якого активно переглядають і в Росії.

Продовження гостросюжетного мультика також про боротьбу Української Повстанської Армії із московсько-більшовицькими окупантами. Однак, цього разу головний меседж – про культуруі її могутню силу, яка зуміла не зламати українців у часи найжорстокіших репресій.

Сотник УПА Андрій «Крук», аби врятувати свою кохану від радянських злочинців-окупантів, разом зі своїми вірними побратимами, протистоїть віроломному генералові Кобі (Сталіну). Боротьба – нелегка й тривала, адже диктатору на допомогу приходить нечиста сила…

Як розповідає автор мультфільму Богдан Савлюк першу серію на youtube переглянуло близько 115 тисяч користувачів і більше 100 тисяч на facebook. Зокрема третина переглядів була з території Росії.

Як каже Савлюк, там мультфільм викликав негативні відгуки:

Кремль, як кажуть, панікував. Писали, як ми посміли зняти такий мільтик і зомбувати дітей. Були також коментарі, наче б то нас фінансують з США, – розповідає про реакцію на мультик жителів Росії Савлюк.

Загалом, як каже автор, бюджет другої серії мультфільму – 10 тисяч гривень.

Автор ідеї Богдан Савлюк власноруч виготовив фігурки героїв із полімерної глини. Він називає їх “теплими”, бо випікав в печі. Першу серію презентували франківцям майже рік тому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...