Мед Атлант

Грандіозним “Тесла-шоу” у Франківську відзначили першу річницю наукового містечка ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 20 вересня, в Івано-Франківську святкує свою першу річницю наукове містечко “Нова енергія”, яке розміщується на базі ІФНТУНГ.

Родзинкою заходу стало шоу із спецефектами. Наприклад, відвідувачам показали один з головних винаходів Нікола Тесла – Трансформатор Тесла, для цього роздали спеціальні захисні навушники та окуляри, оскільки котушка генерує шум і дуже яскраве світло.

Коли я був в Ізраїлі мріяв, аби таке існувало в Украіні. Економічне благополуччя держави залежить від інженерії, треба залучати дітей з дитинства до такої науки. Наука в нас розвивається, але фінансування бажає кращого, та сподіваємось буде законодавчо в нас підтримка у майбутньому, – каже присутній на заході заступник Міністра освіти і науки України з питань вищої освіти і євроінтеграції.

“Тесла-шоу” приурочили до святкування річниці наукового містечка та 50-ї річниці ІФНТУНГ.

Через реалізацію ідеї центру Тесли ми пробудимо інтерес до науки і техніки. Трансформатор стане його родзинкою. Він може живити електроенергією великі ділянки, цілі міста – це головна ідея і гордість виставки, – розповідає один із засновників наукового містечка “Нова енергія” Максим Карпаш.

Ще відвідувачам продемонстрували і розказали про принципи роботи плазмової кулі, електрофорної машини, генератора Ван де Графа. Додатково завтра, 21 вересня, в науковому містечку “Нова енергія” буде влаштовано День відкритих дверей.

 

Опубліковано Юлією Ободянською 20 вересня 2017 р.

Опубліковано Юлією Ободянською 20 вересня 2017 р.

Читайте також: В франківському виші відкриють громадську зарядку для електроавтомобілів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...