Мед Атлант

Мешканці будинку на Коновальця планують писати колективну скаргу в мерію, щоб заборонити концерти на “Промприладі”

Мешканці будинку на Коновальця, 77, що знаходиться біля заводу “Промприлад”, планують поскаржитися в мерію і наполягатимуть заборонити проводити концерти на території заводу. Музичні звучання поруч своїх осель їм не пободалися давно, проте аж так вони не допікали. Останньою краплею став вчорашній концерт гурту “Карна”, який затягнувся ледь не до опівночі. Тричі на завод приїздили патрульні за викликом мешканців прилеглих будинків. Останнім таким приїздом концерт зупинили.

Прес-секретар патрульної поліції Микола Гурак розповідає, що патрульних викликали в 21:00, 22:00 та після 23:00. Скаржилися мешканці прилеглих будинків на гучну музику, яку чути в квартирі навіть із зачиненими вікнами. Патрульні на виклики реагували, проте пояснювали, що організатори даного дійства мають дозвіл від мерії проводити захід до 23:00.
Мешканці будинку на Коновальця, 77, що поруч заводу запевняють: захід закінчився мало не опівночі. З трьома жильцями цього дому ми поспілкувалися і почули негативні відгуки про гучний звук у їхніх оселях. До патрульних вчора вони не зверталися.
Ірина:
Поруч Промприладу розташовані будинки, в яких проживає чимало сімей з дітьми. Як правило, дітки лягають спати близько 22:00, а вчорашній концерт тривав до 23:40. Гупало так, ніби дійство проходило у нас в дворі. Байдуже, яка там звучить музика, лише б це не заважало відпочинку людей. Хіба не існує в місті іншого місця для таких заходів, подалі від спальних районів або облаштованих шумоізоляцією. Повага до людей нульова. І це не перший такий захід, літом там лунала клубна музика до 2 години ночі. Будемо писати звернення до міського голови і прохати більше не давати дозволів на проведення тут гучних концертів.
Тарас:
Вчора не знав кому дякувати: чи забудівнику, який зекономив на вікнах чи організаторам концерту. Музика була настільки гучною, що я спочатку не зрозумів, звідки вона лунає. Думав, може хто в машині увімкнув на повну гучність. Фолькльор там, звісно, на любителя. Здавалося комусь вирізають нирку, такі були писки. І це вже не вперше.
Ольга:
Наш будинок розташований на спільному подвір’ї з Промприладом, тому все, що там відбувається, ми добре чуємо. Вчора це був повний безлад. Це ж робочий тиждень, люди стомлені, хочуть відпочити, проте до опівночі мені це не вдалося. Агресивна музика, яку ще й увімкнули дуже гучно. Я планувала зателефонувати в поліцію, проте все сподівалася, може це остання пісня і буде тиша, але довелося чекати довго. Сьогодні плануємо на зборах з жильцями писати колективну скаргу в мерію, аби заборонили проводити поруч житлових будинків такі гучні заходи.
Організатор вчорашнього концерту на “Промприладі”Альона Каравай запевнила, що захід затягнувся усього на 25 хвилин, що було справді непланованим і каже, що до зими тут повинні зайнятися шумоізоляцією і заміною вікон, тому гучного звуку більше бути не повинно.
Справді, концерт закінчився, коли приїхав патруль. Ми пояснили присутнім у залі, що вони можуть вибрати останню пісню, яку зіграє гурт і кінець. Власне так і трапилося. Перед концертом до нас підходили мешканці прилеглих будинків і ми обіцяли, що завершимо вчасно. Дуже незручно, що трапилася маленька затримка. Проте хочеться наголосити, що такі гучні заходи – поодинокі. Крім того, до зими на заводі зроблять шумоізоліцяю і поміняють вікна, адже наразі тут стоять тимчасові.
Організатор підтвердила, що після концерту до них також надійшла електронна скарга й запевняє, що перед тими, кому завадив концерт, вони вибачилися і пояснили чому так трапилося.
Ми змушені були зробити дійство серед тижня, адже хлопці за символічну ціну погодилися приїхати до міста. Це реально виняток. Ми поважаємо і розуміємо приватність і будемо реагувати на скарги, – пояснила Каравай.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...