Мед Атлант

Оновлена команда та новий стиль — стартує 79 сезон франківського драмтеатру

Сьогодні, 21 вересня, у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка відбулася прес-конференція з нагоди старту 79 театрального сезону.

Відкриється новий сезон 1 жовтня виставою “За двома зайцями” М. Старицького.

Сьогодні журналістам представили оновлену команду та ознайомили з новим стилем драмтеатру. З 5 по 8 вересня відбувся конкурс на заміщення вакантних посад. Було чимало достойних охочих приєднатися. В результаті палких дискусій було підписано контракти з 31 творчою особистістю (серед них – 13 акторів).

Так, Олеся Головач з Києва, яка стала новим головним художником, розповіла чому вирішила вибрати саме франківський театр:

Ваш театр має своє обличчя, коли дивишся на київські театри, то вони “косять” під Європу, не мають свого обличчя. А ваш театр має, можливо хтось цього не розуміє, але це цінно, – каже вона.

Практично повністю оновлено оркестр театру, який очолив новопризначений головний диригент Богдан Ткачук.

Керівник Івано-Франківського обласного драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський каже, що задоволений новим складом.

Є і новий заступник керівника театру – Катрич Андрій. Він каже, що театр йому знайомий давно, знає його ще з дитинства і дуже радий тут працювати.

Однією зі “сподіваних несподіванок” у цьому сезоні стане проект нового стилю бренду “Франківський театр”. Цьому кроку передував цілий рік роздумів і пошуків. І буде презентовано новий логотип театру та стильові нововведення, за якими пізнаватимуть франківський драмтеатр в Україні та світі.

Ольга Марусин зі Львова, яка створювала стиль “Порто Франко”, займеться ребрендингом театру. Планують скоротити назву, оновити сайт, розробити нові рекламні матеріали. Ростисла Держипільський каже, що при цьому експериментів боятися не будуть.

Окрім зовнішніх змін, театр знаходиться в процесі підготовки нових постановок. Наразі в роботі вистави за п’єсою І.Жаміака “Людина, яка платить” (режисер – Орест Пастух), за романом Е.М. Ремарка “На західному фронті без перемін”  (режисер – Олексій Гнатковський) та п’єсою В. Винниченка “Закон” (режисер – Ростислав Держипільський).

Світлина від Івано-Франківський обласний музично-драматичний театр ім. І.Франка.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...