Мед Атлант

На франківському вокзалі чоловік побив водія маршрутки

Інцидент трапився ввечері, 22 вересня. Франківець  Ivan Kotskovich,  який став очевидцем подій, написав про це на своїй фейсбук-сторінці.

Хочу всіх повідомити про два злочини, свідком яких я став ввечері.

1 злочин) місто Івано-Франківськ.

 

На вокзалі о 19:50 я їхав в маршрутному таксі №43, водій зупинився висадити людей. Тут чоловік на тротуарі почав кричати, щоб водій переїхав вперед, бо там позаду приїхав автобус 28 маршруту. Водій сказав: “Зараз висаджу людей і поїду”. Проте людина на тротуарі почала вимагати, щоб вже і негайно водій переїхав. На що водій сказав, що спереду місця багато, і якщо водію автобуса потрібно, то він сам переїде. І спитався, чи цей чоловік паркувальник, що вимагає, де йому стати. Після чого чоловік з тротуару підбіг до автобуса через перед на сторону водія, відкрив його двері і зразу вдарив кулаком водія в обличчя, після чого витягнув його з автобуса і почав добивати. Подальші дії я вже не бачив, бо почав оперативно дзвонити в службу 102, і тут я хочу заявит про

 

2) злочин, а саме про халатне відношення працівників поліції до своїх обов’язків.

 

Додзвонився я до поліції перший раз секунд за 20, почав повідомляти про злочин, проте дзвінок перервався, і я почав набирати другий раз. Якраз у цей момент прийшов в автобус водій, в нього з бороди текла кров, проте деякі пасажири почали вимагати, щоб водій почав рухатися, на що водій погодився, тому що особа з тротуару сіла в 28 маршрутку, і водій вирішив, що зараз по дорозі додзвонимось до поліції, і ті візьмуть пасажира по дорозі, а водій повисаджує людей і напише заяву.

Проте не так сталося як гадалося. Додзвонився я до працівників правоохоронних органів аж коло маневру. Я представився, розповів оператору про злочин і дав трубку водієві, який розповів подробиці і розказав оператору, що зловмисник їде в 28 маршруті, і що його маршрут закінчується на вулиці Симоненка, на що оператор сказав, щоб водій продовжував рух, висадив пасажирів і що нас наряд буде чекати на вулиці Симоненка для оперативної затримки злочинця.

 

Водій після цього перетелефонував водієві 28 маршруту, щоб він контролював цього пасажира і надав інформацію, коли він вийде. Чинити опору не треба було тому, що невідома реакція пасажира і чи він був озброєний чи ні. Ось ми приїхали на вулицю Симоненка і почали чекати правоохоронців, бо пасажир ще не вийшов був, і ми могли встигнути. В автобусі залишились я, водій автобуса і ще одна пасажирка для того, щоб було хоча б двоє свідків.

 

Ми передзвонили і сказали, що на місці і чекаємо їх. Почекали хвилин 15, вже водій 28 автобуса повідомив, що пасажир вийшов на вулиці Вовчинецька, ми перетелефонували знову до оператора, який сказав, що наряд вже виїхав, чекайте. Ми далі почали чекати, ще через хвилин 15-20 я зову перетелефонував і спитався, коли буде наряд, на що мені оператор повідомив, що в них перезмінка і наряд тільки виїхав. Через хвилин 15 я знову передзвонив і спитався, коли буде наряд, мені знову оператор сказав, що ось-ось, чекайте. Потім ще тричі дзвонив вже водій.

 

В результаті, працівники правоохоронних органів приїхали о 21:35, вони їхали 1 годину 40 хвилин, приїхали, взяли наші дані, записали на листочку, сказали, щоб водій поїхав на Матейки, зняв побої, поїхав в відділок, написав заяву про скоєння злочину. На питання, чого вони так довго, вони сказали, що в них були три аварії, які є пріоритетнішими для них, на що ми спитали: “Що, напад на людину для вас не є пріоритетним, а якщо б водія вбили?”, на що вони відповіли: “Ви маєте право скаржитись, взяли і поїхали, і крапка”.

 

У прес-службі патрульної поліції Івано-Франківська Галці підтвердили, що напередодні ввечері водія маршрутки побив чоловік, і патрульні виїжджали на виклик. Щодо того, чому поліціянти їхали так довго, прес-секретар розповів, що виклик патрульні отримали о 21:08. Не повідомили швидше про подію оператори служби “102”, які повинні опрацьовувати виклики по черзі. Точної інформації, коли наряд прийняв виклик і прибув, нема, оскільки у патрульних перестав працювати планшет. Однак уже о 21:43 рапорт про опрацювання виклику у базу внесли не патрульні, а чергові з лінії “102”.

Поліціянти, дійсно, сказали чоловікові зняти побої у лікарні, адже відкрити кримінальне провадження можуть лише слідчі. Відповідно, з лікарні надходить повідомлення у міськвідділ про побої, і виїжджає слідчо-оперативна група.

Читайте також: На вулиці Новгородській у Франківську маршрутка збила двох людей — водія побили на місці ДТП ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...