Мед Атлант

Довідку про відсутність судимості відтепер можна отримати онлайн. Інфографіка

МВС вводить новий сервіс – замовлення довідки про відсутність судимості онлайн.

Глава МВС повідомив, що відтепер довідку про відсутність судимості можна безкоштовно замовити в онлайн-режимі 24/7. Така довідка видається Департаментом інформаційних технологій МВС та сервісними центрами МВС.

Довідка потрібна для: оформлення на роботу, оформлення візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо.

Щороку громадяни подають близько 800 тисяч запитів на отримання довідки. Ця довідка завжди була пов’язана з бюрократією та корупцією. Новий сервіс ліквідує ці проблеми та максимально спрощує отримання послуги для громадян. Відтепер працює зручний сервіс: ви можете в онлайн-режимі у два кліки замовити довідку та отримати електронне інформування про готовність документу, – повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Окремо глава МВС підкреслив, довідка про несудимість, яка застосовується у більшості країн світу, однак процедура її замовлення далеко не скрізь організована в форматі онлайн-сервісу.

Приміром, у високотехнологічному Сінгапурі такий сервіс введений тільки минулого року.
Запуск послуги Міністерством внутрішніх справ України відбувався спільно з Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією і виконується Фондом Східна Європа.

Отож, щоб замовити довідку онлайн, необхідно:
– зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua;
– зареєструватися через електронний цифровий підпис (ЕЦП) або BankID;
– заповнити форму, вказавши зручний СЦ МВС;
– отримати повідомлення про готовність документу або перевірити статус готовності довідки онлайн;
– забрати довідку в обраному сервісному центрі МВС.

Окремо Арсен Аваков наголосив на зручності нового сервісу для всіх учасників державних тендерів.

Оскільки довідка про відсутність судимості необхідна учасникам державних тендерів, тепер понад 200 тисяч учасників системи закупівель ProZorro можуть, не виходячи з дому чи офісу, замовити за допомогою електронного цифрового підпису та подати її в режимі онлайн, – сказав Арсен Аваков.

Також він повідомив, що жителі віддалених населених пунктів, теж можуть скористатися нововведенням: замовити довідку про відсутність судимості онлайн, після чого – отримати в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...