Мед Атлант

Десять днів випробувань: на полігоні у Старому Лисці проходять навчання щодо виконання завдань територіальної оборони

Сьогодні, 26 вересня, на полігоні у Старому Лисці відбулося показове заняття командно-штабного навчання щодо виконання завдань територіальної оборони.  Навчальні збори тривалістю 10 днів розпочалися 21 вересня.  Під час зборів особовий склад загону відпрацює програму підготовки за військовими дисциплінами, зокрема, тактико-спеціальної, військово-медичної, інженерної та вогневої підготовки.

Про це повідомив заступник військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату, полковник Юрій Верановський.

З 21 вересня проводяться навчальні збори з військовозобов’язаними – ротою охорони Івано-Франківського міського військового комісаріату.  Всі вони є мешканцями міста, які самі виявили бажання взяти участь у цих 10-ти денних зборах.

Юрій Верановський каже, що всі вони є активними і вмотивованими.

Є бажання показати щось, є бажання навчитися. 50% роти – люди, які не проходили військову службу.   Виконуються вправи зі стрілецькою зброєю. Також набираються навичок забезпечення функціонування органів місцевої влади: як охороняти, розблоковувати будівлі, як патрулювати в місті, як проводити різні заходи в разі введення правового режиму «воєнного стану». Крім того, займаються інженерною підготовкою та вчаться надавати першу долікарську допомогу.

Начальник управління територіальної оборони оперативного командування «Захід», полковник Василюк розповідає, що участь у навчаннях в ролі інструкторів беруть спеціалісти і фахівці окремих підрозділів, які брали участь в АТО. Вони передають свій набутий досвід.

В роті є 4 депутати Івано-Франківської міської ради, представники освітніх та інших закладів, які були відібрані і за потреби будуть займатися виконанням завдань з територіальної оборони.

Читайте також: Франківські депутати охоронятимуть місто у разі воєнного стану чи інших дій

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...