Мед Атлант

У Франківську на зустрічі ректорів вишів України міністр освіти і науки розповіла про особливості закону “Про освіту”. ФОТО

Сьогодні, 26 вересня, у приміщенні Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувається спільне засідання Асоціації ректорів вищих навчальних закладів України та членів президії спілки ректорів вищих навчальних закладів.

Під час засідання міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла про особливості впровадження Закону України “Про освіту”.

Сьогодні перший день, коли закон вступає в дію. Він виношувався чотири роки. На початку всі ще жили мріями про радянську освіту, сьогодні демократична Україна повинна зрозуміти, яким чином вона готує свій людський найдорожчий потенціал для того, щоб ми мали справжню європейську перспективу. Закон “Про освіту” покликаний створити новий законодавчий простір. Я його називаю “законом нових можливостей”, – відзначила Лілія Гриневич.
Міністр освіти і науки каже, що закон “Про освіту” гарантує педагогічну свободу, зокрема, шкільний вчитель та вихователь ДНЗ зможуть самостійно розробляти освітню програму. Закон гарантує управлінську автономію, подолання корупції, формалізацію різних форм здобуття освіти та визнання результатів, зв’язок із ринком праці, рівний доступ до якісної освіти, нові засади підвищення кваліфікації для педагогічних і науково-педагогічних працівників, визначення ключових компетентностей, якими повинен володіти учень.
Також Лілія Гриневич детальніше розповіла про нововведення щодо вищої освіти. Зокрема, щодо створення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, до складу якого входитиме три особи, які обираються від роботодавців, дві особи, які є здобувачами вищої освіти першого та другого рівнів та не менше одного представника від НАН України, Національної галузевої академії наук та ВНЗ різних видів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...