Мед Атлант

Активісти вимагають накласти мораторій на будівництво церкви на Валах поки не проведуть круглий стіл

Сьогодні, 27 вересня, у міській раді Івано-Франківська члени громадської ради та місцеві активісти намагались обговорити питання будівництва церкви на Валах.

Сьогодні повинні були відбутись збори членів громадської ради. Із 35 членів громадської ради з’явились тільки тринадцять. Відтак, секретар громадської ради повідомив, що збори не відбудуться, однак присутні все-таки обговорять питання будівництва церкви на Валах.

Можливо, це й на краще, бо маємо можливість отримати інформацію, якою не володіємо і об’єктивно на чергових зборах обговорити це питання, а також від себе надати якісь пропозиції міському голові і виконавчому комітету. Тому наразі заслухаємо представників ініціативної групи, – зазначив секретар громадської ради.

Представники громадськості виступили із зверненням, яке підготували ще декілька тижнів тому до міського голови. У зверненні активісти закликають до проведення круглого столу, щоб обговорити проблему та знайти компроміс. Близько тисяі франків уже підписали це звернення.

Наразі ініціатори вимагають накласти мораторій на будівництво доки не відбудеться круглий стіл.

Ми просимо накласти на певний момент мораторій на це будівництво. Ми просимо, щоб наразі припинились будь-які дії, припинили будівництво. Адже спочатку нам потрібно зібратись, обговорити, щоб міська влада почула громадськість, щобм и знайшли компроміс. Наразі нас не чують, – каже одна із активісток.

Секретар громадської ради каже, що він особисто проти будівництва церкви на Валах і готовий боротись з активістами.

Я особисто Вас підтримую. Думаю, якщо не зупинять будівництво, то нехай хоча б ті будівельники розкопають, щоб довести, що там є історичні об’єкти, – каже секретар.

Відтак, вирішити зібрати громадську раду ще раз, щоб спільно обговорити і досягти проведення круглого столу.

 

Нагадаємо, питання будівництва церкви на Валах знову загострилося після останньої сесії міської ради. Тоді депутати погодили заїзд будівельної техніки з вул. Шопена та Вали. Активістам, які прийшли в сесійну залу, не сподобалося те, що в містян відбирають значну частину скверу, де особливо люблять гратися діти.

Представник церковної громади Ігор Костюк пояснив, що більшу частину території огородять лише на півтора року, після чого землю ніхто в містян не відбиратиме, а вся інфраструктура буде відновлена. Депутати послухали дві сторони й проголосували за те, аби будівельна техніка в’їздила через вул. Шопена та Вали.

Сьомого вересня противники й прихильники будівництва церкви на Валах намагались знайти компромісне вирішення питання. Тоді вони підписали звернення до міського голови і сподівались на проведення референдуму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...