Мед Атлант

Наслідки тихого полювання. Пошуки грибників і отруєння грибами дітей

Грибний сезон приніс чимало роботи прикарпатським рятувальникам і лікарям. Ледь не щодня жителі області заявляють про зникнення їхніх родичів у лісових масивах Прикарпаття. З отруєннями різних ступенів після вживання грибів до лікарень потрапляють дорослі і навіть діти.

Так, дві доби поспіль рятувальники розшукували жительку села Нова Гута. Пошукові роботи розгорнулися на зону у кілька десятків кілометрів у лісі Тисменицького району. До пошуків були залучені кінологи, рятувальники та місцеві жителі. Лише на третій день пошуків 68-річна жінка вийшла з лісу сама. У задовільному стані вона повернулася додому.

Зниклого грибника розшукували вчора і в Долинському районі, 70-річний чоловік два дні блукав по лісі і вчора увечері самостійно повернувся додому.

Через отруєння грибами вчора, 26 вересня, до лікарні шпиталізували трьох дітей: п’яти, п’ятнадцяти і тринадцяти років. Дітей доставили до реанімації. Наразі їхній стан середньої важкості.

Як зазначили члени бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради, на лікування одного хворого, якого шпиталізували до медзакладу з діагнозом отруєння грибами, держава виділяє до семи тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...