Мед Атлант

В Івано-Франківську ремонтують садок, який простоював 20 років

У березні цього року розпочались роботи з відновлення дитсадка “Подоляночка” на вул. Хоткевича, 11А, який до 1996 року функціонував як ДНЗ “Львівської залізниці”.

У 2013 році садок передали у власність громади. Проте реальні кроки щодо його реставрації розпочались лише минулого року, інформує МІСТО з посиланням на прес-службу МВК.

Свого часу, коли ми з Олександром Сичем були народними депутатами, займались тим, щоб цей садок передати у власність громади Івано-Франківська. Близько 2 років тривала процедура. Будівлю ми повернули, але варто розуміти, що вона вже не відповідає сучасним вимогам до дошкільного закладу. Приміщення потребує чималого ремонту. Говоримо про відновлення дитячого садочка, адже ще років 20 тому тут бігали й гралися дітки. Й зараз йдеться про відновлення історичної справедливості – тут має запрацювати дитячий садочок, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Як зазначив інженер УКБ Андрій Тутка, основне завдання зараз – до зими замінити покрівлю та встановити нові вікна, аби в холодну пору можна було виконувати внутрішні роботи. В самому приміщенні садка наводять лад зі стінами між кімнатами, а також добудують входи та сходовий майданчик. За словами інженера, все треба привести у належність до державних санітарних норм. Адже хоч раніше тут був садок, проте потім залізничники хотіли переробити його у медичний заклад, зробивши перепланування. Тепер фактично все повертають до стандартів ДНЗ.

Також в господарських приміщеннях поруч з садочком є своя котельня, тож після реконструкції саме вона забезпечуватиме ДНЗ опаленням.

За проектом потужність садка – 7 груп, з них 2 ясельні та 5 дошкільних. А загалом після реконструкції відновлений садок зможе відвідувати 130 маленьких іванофранківців. Хоча реально площа дошкільного закладу дозволить залучити до занять набагато більше дітей.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Читайте також: В Микитинцях відкриють дитячий садок на 95 місць

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...