Мед Атлант

Головний дорожник Прикарпаття показав новий міст у Драгомирчанах. ФОТО

Сьогодні, 28 вересня, завершилися роботи з будівництва мосту у Драгомирчанах. Офіційне відкриття, на якому запланована присутність Президента України, за попередньою інформацією відбудеться завтра.

Про завершення робіт на своїй сторінці у фейсбук повідомив головний дорожник Прикарпаття Василь Буджак.

28 вересня 2017 року завершено будівництво моста на 103 км дороги Н10″Стрий-Мамалига” через річку Бистриця-Солотвинська довжиною 152,46 метрів, шириною проїжджої частини 10,5 м і двома пішохідними переходами по 1,25 м.

Попередній міст довжиною 136 метрів був зруйнований повінню наприкінці липня 2008 року. Відбудова моста тривала у 2008-2011 роках, з 2012 по 2015 роки будівництво було зупинено і тільки наприкінці 2016 року відновлено. Службою доріг в Івано-Франківській області було проведено перерахунок проектно-кошторисної документації, замовлено і отримано Державну експертизу, що дало можливість зменшити вартість будівництва моста на 27 млн грн. або на 28% від початкової вартості.

Введення мосту в експлуатацію з одночасним ремонтом дороги Н10 Стрий-Мамалига забезпечить виведення транзитного транспорту за межі обласного центру, збільшить пропускну спроможність вантажних і пасажирських перевезень, покращить транспортне сполучення Прикарпаття, Буковини і півдня України з країнами Євросоюзу. 

В рамках візиту Президента 2 жовтня передбачається також урочисте відкриття дороги Івано-Франківськ – Чернівці, стадіону “Хет-трик” та нової виробничої лінії на ПАТ “Івано-Франківськцемент”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...