Мед Атлант

Не відповідатиме. Судова епопея з мером міста закінчилася

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбувається розгляд справ міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо притягнення його до адмінвідповідальності за порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів. Вперше за кілька місяців мер таки з’явився на одразу два судові засідання.

Нагадаємо, Руслан Марцінків притягується до відповідальності за порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів. Минулого року Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. Організація була визнана переможцем. Про це порушення було складено протокол. Очільник міста запевняв, що грошей з бюджету дружині виділено так і не було. За ці кошти організація планувала видати диски про Івана Франка.

Крім того, мера звинувачують і в тому, що не вніс у Е-декларацію відомості про оформлення кредиту в банку на купівлю нового автомобіля – “SKODA OCTAVIA” на суму 193 тис. грн. 

У залі суду Марцінків свою вину не визнав і повідомив суд, що корупційних правопорушень не вчиняв. Від дачі свідчень, скориставшись своїм законним правом, також відмовився.

Обидві справи розглядає суддя Олеся Зеленко.

На засіданні прокурор переконував, що вина Марцінківа повністю доведена матеріалами справи. Просив визнати його винним і закрити справи. Захисник мера також клопотав про закриття справ, апелюючи, що згідно з закінченням терміну, адміністративне правопорушення не може бути продовжене і справу потрібно закрити.

Як вже зазначалося, сьогодні  міський голова вперше з’явився на судове засідання. Всі свої попередні відсутності Марцінків пояснював вагомими причинами.

Під час першого судового засідання, 3 березня, міський голова потрапив до лікарні. 16 березня він не з’явився на суд вдруге – загострення хвороби знову дивно збіглося із засіданням.  А 31 березня поїхав у відрядження в Хмельницький. 19 квітня мер поїхав в АТО, а суддя захворів. 22 травня мер Івано-Франківська не прийшов на суд, бо разом з дружиною відвідав Варшаву на запрошення бургомістра. 15 червня очільник Івано-Франківська набирався досвіду у Вінниці, а 3 липня був у відрядженні в урочищі Остодір, Рожнятівського району, ознайомлювався з оздоровленням дітей у таборі. 18 серпня знаходився у відрядженні на діловій зустрічі у Верховинському районі.

Читайте такожДо Окружного адмінсуду Києва надійшов позов про визнання протиправною купівлю “Локомотиворемонтного заводу”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...