Мед Атлант

Освітня реформа: що думають педагоги Прикарпаття про новий закон. ВІДЕО

Сьогодні, 28 вересня, в Україні набув чинності закон “Про освіту”. Вчора в Івано-Франківську на зустрічі ректорів вишів України міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про позитивні особливості закону. Що ж думають про освітню реформу педагоги Прикарпаття та, чи вірять вони у покращення?

На засіданні Асоціації ректорів вищих навчальних закладів України та членів президії спілки ректорів вищих навчальних закладів Лілія Гриневич запевнила, що новий закон “Про освіту” гарантує педагогічну свободу, управлінську автономію, подолання корупції, формалізацію різних форм здобуття освіти та визнання результатів, зв’язок із ринком праці, рівний доступ до якісної освіти, нові засади підвищення кваліфікації для педагогічних і науково-педагогічних працівників, визначення ключових компетентностей, якими повинен володіти учень.

Сьогодні під час урочистостей з нагоди Дня працівника освіти, які відбувались в Івано-Франківській філармонії імені Ірини Маланюк, журналісти МІСТА дізнавались у педагогів Прикарпаття їх думку щодо освітньої реформи.

Більшість опитаних освітян задоволені прийнятим законом та очікують покращень. Зокрема, керівник Долинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 Юрій Петренко вірить, що реформа буде успішною і  якісно змінить рівень підготовки учнів. Педагоги сподіваються на підвищення заробітньої плати, адже наразі, кажуть, зарплата не відповідає тій праці, яку вони виконують.

Менша частина опитаних вважає, що закон суттєво не змінить освіту, а влада все ще не приділяє достатньої уваги професії педагога. Також дехто вважає, що у законі є суперечливі моменти, зокрема, що стосується мови освітнього процесу в закладах освіти.

Та все-таки освітяни кажуть, що віддячують державі за те, що їх у багатьох моментах почули і тепер намагатимуться працювати значно краще.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...