Мед Атлант

Найбільша інвестиція за 25 років: у Коломиї Петро Порошенко урочисто відкрив завод “Леоні”. ВІДЕО

Сьогодні, 29 вересня, після відкриття нового моста у Драгомирчанах, Президент України Петро Порошенко поїхав до Коломиї – на урочисте відкриття нового заводу компанії Leoni AG.

Обсяг інвестицій, вже вкладених в завод, складає 16 мільйонів євро.

Під час виступу Петро Порошенко зазначив, що будівництво компанією LEONI заводу в Коломиї – важлива подія для Івано-Франківщини.

Це є свідченням інвестиційної привабливості не тільки області, а й України. Особливо, якщо врахувати, що концерн LEONI – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж. Мені надзвичайно приємно почути від наших партнерів, зокрема й з Німеччини, як кардинально змінився інвестиційний клімат в Україні. Працює програма децентралізації, всі проблеми інвестор може вирішити на місці, – сказав Президент.

 

Та наголосив, що кабелі з Коломиї будуть на Audi, BMW, Porsche, Lamborghini.

У відкритті заводу беруть участь керівники компанії та Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Ернст Вольфґанґ Райхель.

У своєму виступі Ернст Вольфґанґ Райхель зауважив, що актуальне опитування серед німецьких бізнесменів показало, що бізнес почав лояльніше ставитися до перспектив працювати в Україні.

Заробітна плата на новому підприємстві складе близько 7-8 тисяч гривень. До 2020 року завод розширить своє виробництво, тут працюватимуть 4 тисячі осіб. Щороку завод сплачуватиме до бюджету майже 120 мільйонів гривень податків.Основними напрямками холдингу LEONI є виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, проводів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості.

Нагадаємо, за будівництво заводу LEONI, який є найбільшою інвестицією за 25 років, Коломия конкурувала з кількома містами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...