Мед Атлант

Чотири кілограми тротилу. В Калуші колишній засуджений тричі повідомляв правоохоронців про замінування

Вчора Калуськими працівниками поліції було затримано місцевого мешканця, котрий по телефону тричі повідомляв про замінуваннялюдних вулиць у м. Калуш.

До чергової частини місцевого відділу поліції зателефонував невідомий чоловік. Він повідомив про те, що на одній із вулиць міста біля автобусної зупинки громадського транспорту знаходиться сумка з 4-ма кг тротилу,  яка за годину вибухне. За фактом повідомлення на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи, вибухотехнічноїслужби та кінологи.

Вони обстежили територію, проте вибухонебезпечних предметів не виявили.

Тим часом до місцевої поліції надійшло ще одне повідомлення від невідомого, що через 55 хвилин вибухне бомба уже в іншому місці. І на цьому зловмисник не зупинився. За короткий час втретє повідомив про нібито залишені чотири кілограми тротилу в іншому людному місці.

У результаті проведення перевірки працівниками поліції усі ці повідомлення про наявність вибухівки виявилися неправдивими. Проведеними невідкладними пошуковими заходами зловмисника правоохоронці розшукали. Ним виявився 19-річний місцевий мешканець, який кілька днів тому звільнився з місць позбавлення волі. Там він відбував півторарічний термін ув’язнення за вчинення крадіжки.

Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили мобільний телефон з якого він дзвонив, ввівши в оману правоохоронців.

Зловмисника затримали в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Проводиться слідство.

Читайте також: Невідомі замінували міст на Загвіздя. Інформація підтвердилася

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...