Мед Атлант

Іванофранківці вшанують пам`ять загиблого на Майдані Романа Гурика

Сьогодні, 2 жовтня, Роману Гурику виповнилося би 23. Іванофранківці вшанують загиблого на Майдані студента.

Відтак, в обласній філармоній о 18 годині відбудеться захід, присвячений загиблому на Майдані під час Революції гідності Роману Гурику.

Роман був студентом філософського факультету у Прикарпатському університеті. Загинув 20 лютого на передовій під час зіткнень на вулиці Інститутській від кулі снайпера у скроню. Похований у Меморіальному сквері в Івано-Франківську, поряд із могилами Січових Стрільців. Роман Гурик пішов із земного життя, маючи лише 19 років. На день народження Романа у Франківську в 2014 році відкрили обеліск пам’яті Героя Небесної сотні.

Нагадаємо, 7 травня, в меморіальному сквері відбулася панахида за Романом Гуриком, Героями Небесної Сотні, жителями міста Івано-Франківська.

Довідково:

Нагороди та відзнаки

Золота Зірка Героя України
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Роману Гурику було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).
Медаль за жертовність і любов до України
5 липня 2015 року патріарх УПЦ КП Філарет нагородив Героя почесною медаллю “За жертовність і любов до України” (посмертно).
Грамотою Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава
8 травня 2016 року, під час Служби Божої в соборі Святого Юра у Львові, подвиг Героя було відзначено Грамотою Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (посмертно).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...