Мед Атлант

На Івано-Франківщині найбільше заробляють фінансисти, а найменше — поштарі

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у серпні 2017р. становив 6282 грн.

 Ця сума майже  у 2 рази більше від законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати (3200 грн). За розміром номінальної заробітної плати штатних працівників область посіла 11 місце серед регіонів України.

Про це інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Найвищий рівень заробітної плати у серпні 2017р. спостерігався в сфері фінансової та страхової діяльності, на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, на виробництві гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, в сфері транспорту, а також в добувній промисловості та розробленні кар’єрів, де заробітки працівників перевищили середній показник по області у 1,5–2,1 раза.

Найнижчий розмір заробітної плати зафіксовано у поштовій та кур’єрській діяльності (47,7% від середнього показника по області).

Зазначимо, що заробітна плата у серпні 2017р. порівняно з липнем 2017р. зменшилась на 0,2%, а відносно серпня минулого року збільшилась на 46,6%.

Читайте також: В Івано-Франківській області декілька місяців не можуть “закрити заборгованість по зарплаті”

На виплату зарплати прикарпатським медикам не вистачає близько 200 мільйонів гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...