Мед Атлант

На Прикарпатті від отруєння грибами померла п’ятирічна дитина

Як вже писало МІСТО, на Івано-Франківщині більше тридцяти людей потрапили до лікарні через отруєння грибами.

Так лише за два останні тижні вересня після вживання грибів за медичною допомогою до лікувальних закладів області звернулися 28 мешканців Прикарпаття. Серед захворілих 9 дітей різного віку.
Про це МІСТУ повідомили повідомили в обласному лабораторному центрі.
Основною причиною занедужання було вживання в їжу грибів, приготованих з порушенням технології  (сироїжки, смажені в яйці без попереднього відварювання), вживання страв з грибів, приготованих 2-3 доби тому, приготування страв з грибів, які були зібрані кілька днів тому, а також вживання неїстівних грибів (сірі мухомори).
Трагедією для родини з Долинського району закінчилося частування смаженими голубінками – померла в реанімації обласної клінічної лікарні дитина, віком 5 років 8 місяців.
Незважаючи на застороги фахівців лабораторного центру та медиків, багаторазові публікації в засобах масової інформації, наші громадяни продовжують збирати сумнівні гриби та готувати їх з порушення технології. Так, з початку  року зафіксовано отруєння у 34 мешканців Прикарпаття, з них у 11 дітей. Вкотре нагадуємо: Не давайте гриби особам, які страждають захворюваннями кишково-шлункового тракту, дітям до 12 років, вагітним жінкам та жінкам, що годують грудьми, особам похилого віку. Дотримуйтесь основних рекомендацій при збиранні, зберіганні та приготуванні страв з грибів! При перших ознаках отруєння звертайтеся за медичною допомогою!
Фахівці лабораторного центру Івано-Франківської області з метою попередження випадків отруєння грибами нагадують мешканцям Прикарпаття основні правила, дотримуючись яких можна вберегтися від отруєння.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...