Мед Атлант

Президент відреагував на звернення громади Драгомирчан

Під час останнього приїзду гараната на Франківщину жителі приміського села Драгомирчани змогли передати Президенту лист з проханням допомогти вирішити їхню проблему з переобранням депутатів селищої ради, яким більшість виборців оголосила недовіру. Через кілька днів драгомирчанці дочекалися реакції гаранта.

Щойно телефонував уповноважений з прав людини за дорученням з Адміністрації Президента. Наше питання взято на контроль. Рухаємось далі, – написала голова ТВК Галина Сидор.

Саме Галина Сидор та ще одна активна жителька села Марія Крамар передала листа Порошенку під час його візиту на відкриття новозбудованого мосту у Драгомирчанах.

Наразі громада збирається писати колективне звернення, що планують завершити процес перевиборів і поясненням, яку очікують допомогу від Адміністрації Президента. Паралельно листа напишуть у комітет ВРУ з питань регіональної політики та розвитку.

Наприкінці липня жителі приміського села Драгомирчани на кілька днів перекрили центральну дорогу, вимагаючи в місцевих депутатів скасувати скандальне рішення селищної ради, яким землі громадської забудови перевели в приватні й роздали своїм. Завдяки згуртованості місцевих жителів, депутатів і сільського голову люди таки дотиснули, примусили зібратися на позачергову сесію і повернути землю громаді. Перемогу святкували з піснями і шампанським, проте згодом виявилось, що боротьба громади проти корумпованої системи не закінчена.

Наразі робота селищної ради паралізована, депутати під різними приводами не збираються на сесію й не голосують за нагальні фінансові питання. Крім того, не затверджений і новий генплан Драгомирчан.  На останній сесії, яку намагалися зібрати вже чотири рази, у залі були присутні лише шість депутатів. Решту потреби громади, яка їх обрала, саботують.

Проте основна проблематика ситуації навіть не в небажанні сільських обранців виконувати свої обов’язки, а в самому законодавстві, яке не дозволяє громаді села їх переобрати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...