Мед Атлант

Без черг і метушні: в лікувальних закладах міста впроваджують електронний запис до лікарів. ФОТО

Сьогодні, 5 жовтня, в міській поліклініці №5 наглядно продемонстрували, як діє система електронної черги.

Зазначимо, що ключовими особливостями медичної системи є: модуль дистанційного запису на прийом та робочий календар лікаря, електронна медична картка пацієнта та можливість отримання результатів аналізів, надсиланням сповіщень та нагадувань про повторні прийоми.

В перший день роботи електронної черги на прийом до лікаря записався Руслан Марцінків. Міський голова на першому поверсі поліклініки взяв талон та пройшов у кабінет лікаря.

Наразі франківці не до кінця розуміють роботу системи, тому деякі з них йдуть на «живу чергу». Та, медики переконані, що з часом всі звикнуть до нововведення.

Нагадаємо, що наприкінці серпня цього року було підписано договір про співпрацю між поліклініками міста та компанією MEDICS, що реалізує онлайн-систему оптимізації надання медичних послуг та є офіційним вендором МОЗ у реалізації медичної реформи.

За словами головного медика Івано-Франківська Марії Бойко, згідно договору, програма MEDICS буде безкоштовною для Івано-Франківська три роки, а потім за обслуговування люди будуть оплачувати. Але наразі в парламенті розглядають питання, що можливо ці послуги будуть фінансувати з державного бюджету.

Зараз на сайті medics.com.ua доступні профілі міських поліклінік №3 та №5, через які пацієнт може записатися на прийом до лікаря онлайн або за телефоном, попередньо переглянувши профіль лікаря та відгуки про його діяльність. До кінця року система буде впроваджена в усіх поліклініках міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...