Мед Атлант

Понад 350 прикарпатців будуть призвані на військову службу до ЗСУ

Як вже писало МІСТО, на Івано-Франківщині стартував осінній призов. Для укомплектування Збройних сил України та інших військових формувань планується призвати та направити 10 460 юнаків, яким виповнилося 20 років, та, які не досягли 27-річного віку.

Про це йшлося під час брифінгу тимчасово виконуючого обов’язки військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковника Юрія Верановського для представників засобів масової інформації.

До лав Збройних сил України планується призвати 6 360 осіб, до Національної гвардії – 3 500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб.

Призовні комісії розпочали роботу другого жовтня і будуть працювати до 30 листопада 2017 року.

Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах, їх відправку до військових частин ЗСУ та інших військових формувань заплановано провести у період із третього жовтня по 28 листопада 2017 року.

Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації від 10.03.2017 року №114 “Про проведення в області призову громадян на строкову військову службу у 2017 році”  в області в жовтні-листопаді 2017 року розпочався осінній призов громадян України на строкову військову службу.

Розпорядженнями голів РДА, міськими головами створені районні (міські) призовні комісії, які розпочали свою роботу.

Перед військовими комісаріатами Івано-Франківської області поставлено завдання призвати на строкову військову службу 355 громадян, з них:

до Збройних сил України – 225 чол. (Сухопутні війська – 89 чол., частини центрального підпорядкування – 46 чол., Високомобільні десантні війська – 30 чол., Повітряні сили – 38 чол., Військово-морські сили – 22 чол.,

до інших військових формувань України – 130 чол, (Національної гвардії України – 108 чол., до Державної спеціальної служби транспорту – 22 чол.)

Формування команд молодого поповнення на обласному збірному пункті, їх відправку до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань буде здійснено у жовтні-листопаді, відповідно до плану відправок.

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі у виконання завдань АТО не залучаються.

Читайте такожБагато юнаків ухиляються від військової строкової служби, – полковник Володимир Ярмошук

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...