Мед Атлант

В Апеляційному суді впевнені, що ворота біля Будинку правосуддя не мають історичної цінності для міста

Вчора, 5 жовтня,  громадська організація «Культурно-просвітницьке товариство інвалідів «УМГ» опублікувала на сторінках кількох спільнот соціальної мережі Facebook звернення до чиновників та правоохоронців з приводу демонтажу старовинних воріт та встановлення автоматичних воріт у приміщенні Будинку Правосуддя.

Цим самим активісти звинуватили Апеляційний суд у вандальному ставленні до історико-архітектурних об’єктів міста Івано-Франківська.

У суді пояснили свої дії тим, що фрагмент огорожі подвір’я біля Будинку правосуддя з боку вул. Грюнвальдської є старовинним та потребує ремонту — укріплення та реставрації.

І до того ж, полотно воріт не є старовинним і автентичним,  було встановлене тоді, коли у будівлі в радянський час розміщувався обласний комітет партії.

Апеляційний суд, як балансоутримувач, встановив ворота з функцією автоматичного відкривання з тимчасовим сучасним дизайном, оскільки служба конвоювання відповідним приписом вимагала заміни воріт.

Апеляційний суд спільно з Івано-Франківською обласною радою буде вирішувати питання фінансування та виготовлення кованих воріт за дизайном автентичного полотна хвіртки в огорожі, але це потребує часу.

У суді також додають, що якби громадські активісти звернулись до працівників, які були на місці демонтажу  та встановлення автоматичних воріт — ситуація прояснилась би на місці і не виникло б безпідставних звинувачень у вандалізмі щодо архітектурної пам’ятки міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...