Мед Атлант

Керівництво франківського комбінату хлібопродуктів відповіло на різку заяву Держрезерву

Минулого тижня Держрезерв оприлюднив офіційну заяву, в якій попросив керівництво ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів” не нагнітати ситуацію навкого комбінату і сплатити 10-річний борг. На самому комбінаті визнають, що були доволі здивовані отримати подібне звернення через засоби масової інформації, адже до діалогу завжди відкриті, більше того самі пропонували Держерезерву різні шляхи вирішення ситуації починаючи ще з 2016.

Подаємо повни текс заяви керівництва ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів” до Держрезерву:

Доволі дивно звучать запевнення самого Мосійчука стосовно гарних результатів і стабільної роботи комбінату хлібопродуктів до 2013 року, адже чомусь за ці 10 років, від моменту самовільного використання зерна і до переходу підприємства в підпорядкування Мінагрополітики за керівництвом Держерезерву не спостерігалось активних діянь спрямованих на повернення зерна, котре дивним чином «самоусунулось». Варто звернути увагу і на той факт, що й протягом періоду 2013-2016 років справа не зрушила з мертвої точки, але вартувало Міністерству у березні 2016 призначити на посаду Дегтяра В.В., як уже через чотири місяці, у серпні, було подано позов до суду. Вочевидь “своїх” вивели з зони удару і шлях відкрився.

Нехай з тим фактом, що Держерезерв не благодійна організація і борги повертати треба, ще можливо погодитись, але вимагати 22 мільйони гривень пені і ще 9 штрафу за власну бездіяльність протягом 10 років це, як мінімум, безчесно.

На яких підставах діяли люди, котрі зірвали відвантаження вагонів з зерном, що належало одному з контрагентів комбінату і на яких підставах невстановлені особи на особистих автомобілях тиждень блокували роботу підприємства  питання один. Хто буде нести відповідальність за зрив періоду заготівлі і доведення підприємства до кризи  питання два. Чому доблесна поліція не реагувала на виклики працівників підприємства стосовно неправомірного блокування сторонніми особами воріт комбінату та ще й привозила цим самим особам сніданки та обіди – інтригуюче питання три. Тим часом, збитки, що нанесені завідомо неправомірними діяннями чи бездіяльністю представників органів державнох влади підраховуються, а ми сподіваємось, що всі ці питання не залишаться без відповідей і усі зацікавлені особи понесуть відповідальність.

Нагадаємо, кілька днів тому на ДП “Комбінат хлібопродуктів”, яке нещодавно піддалося критиці губернатора, завітала виконавча служба і правоохоронці. Керівництво комбінату запевняє, що виконавці зайшли на підприємство незаконно, виконавча служба пояснює, що підстави для опису майна комбінату були. Боргує підприємство 10-річний борг, який, як вважає керівництво, штучно створили ще в 2003 році, щоб загнати комбінат у борги. До останнього часу про чималий борг комбінату не згадували, проте після того, як його розкритикував губернатор на підприємство “посипалися” перевірки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...