Мед Атлант

Відомий грибник з Карпат розповів про популярність в соцмережах та поділився планами на майбутнє

Досвідчений грибник відрізняється від недосвідченого тим, що він ніколи не повернеться з лісу з порожнім кошиком, нарікаючи на те, що грибів в лісі не виявилося. Вже він-то знає, що гриби в лісі є завжди, тільки треба знати, де їх шукати.

Грибника Юрія Соломченка знають чимало прикарпатців. А за його тихим осіннім полюванням слідкувала мало не вся західна Україна – і це не перебільшення, адже кількість переглядів відео з одного походу в лісу вже більше мільйона. Однак, сам грибник не відчуває цієї популярності і каже, що впізнаваним більше не став:

Вже три роки, як  я зареєструвався у Facebook і від тоді я почав публікувати на своїй сторінці фотозвіти. З того часу все більше людей, здебільшого однодумців, зв’язувалися зі мною, багато з них хотіли приїхати на гриби в Карпати.

Юрій Соломченко має також і Youtube-канал, однак, як каже, там він не популярний

 Я не працюю над тим, щоб бути там популярним. Я просто публікую там відео, щоб звільнити пам’ять телефону, і не знаю, як розкручувати канал. Практично я роблю все сам і на Facebook мене  зараз вистачає. Я не відчуваю якоїсь популярності, єдине, за чим я слідкую – це перегляди. І в мене таке вперше, що публікація за три дні набрала мільйон переглядів

Втім, щоб ще більше привернути увагу до свого хобі та культури грибів, Юрій Соломченко планує відкрити в Карпатах музей.

Я люблю гриби, і мені подобається їх збирати з дитинства. Зараз з однодумцями робимо перший в Україні музей грибів. Там ми будемо розповідати все про гриби – про їх особливості та цілющі властивості, будуть проводитися майстер-класи з приготування страв з грибів, можна буде замовляти екскурсії по грибним місцях з харчуванням, також можна буде там придбати гриби.

Грибники планують відкрити Музей ще до кінця цього року в с. Ільці Верховинському районі.

Нещодавно МІСТО писало, що двоє грибників з Прикарпаття облаштували сушарку для грибів, в якій вже приготували першу партію. Андрій Боєчко та Юрій Соломченко збудували конструкцію, де можна одночасно сушити тонну грибів. За їхніми словами, конструкція служить вже другий рік.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...