Мед Атлант

Вища судова інстанція не задовольнила касаційну скаргу прокурора у справі про зґвалтування неповнолітніх дівчат

28 вересня 2017 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах ВССУ розглянула матеріали кримінального провадження за касаційною скаргою прокурора, щодо двох громадян Йорданії.

Двоє чоловіків-іноземців були засуджені на 10 років позбавлення волі вироком Івано-Франківського міського суду від 23 листопада 2016 року, а ухвалою Апеляційного суду Івано-Франківської області від 08 лютого 2017 року вирок місцевого суду щодо засуджених було змінено. Відтак, постановлено перекваліфікувати дії засуджених осіб та призначено покарання за цією статтею у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі кожному. Перекваліфікація дій обвинувачених і пом’якшення покарання обвинуваченим викликали ажіотаж і невдоволення громадськості.

Колегія суддів ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області про перекваліфікацію дій обвинувачених з ч. 4 ст. 152 КК України на ч. 2 ст. 155 КК України є обґрунтованим та відповідає тяжкості вчинених злочинів, і достатнім для виправлення засуджених та попередження нових злочинів.

Ухвала Апеляційного суду Івано-Франківської області від 8 лютого 2017 року щодо студентів-медиків залишена без змін, а касаційна скарга прокурора – без задоволення.

Ухвала ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ набрала законної сили з моменту проголошення 28 вересня 2017 року і оскарженню не підлягає, — інформує прес-служба Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...