Мед Атлант

Буде погода – буде зроблено: головний комунальник Франківська про терміни завершення ремонту у середмісті

Як вже писало МІСТО,  29 серпня розпочали капітальний ремонт у середмісті Івано-Франківська – вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича. 

Проектом капітального ремонту передбачено:

  • повний демонтаж старого покриття проїжджої частини та тротуарів;
  • монтаж комунікацій та нової системи водовідведення
  • вирівнювання профілю вулиці в один рівень;
  • мощення проїжджої части природнім каменем, а тротуарів – кількома видами сучасної плитки;
  • висадження нових дерев;
  • монтаж вуличних меблів та засобів організації руху.

В ході ремонтних робіт були зрізані липи та демонтовані старі бордюри. Такі дії викликали хвилю невдоволення серед містян. У соцмережах піднялася хвиля бурхливих обговорень щодо необхідності збереження автентичного вигляду вулиць. Для противників реконструкції міський голова Руслан Марцінків навіть показав стан тротуарів на вулиці Лесі Українки та Міцкевича до ремонту. Чимало нарікань є від людей і на те, що роботи ведуться дуже повільно. І з такими темпами їх навряд чи встигнуть завершити до кінця осені – як планувалося.

Директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак каже, що роботи ведуться кожного дня, в тому числі і по суботах. Робітники працюють з восьмої години ранку і до завершення світлового дня. Мета – зробити якісно і з дотриманням технології, а не швидко.

По Міцкевича і Лесі Українки замінюють майже всі мережі: газопостачання, водопостачання, водовідведення, зовнішнього освітлення. Виникла необхідність також прокласти додатково мережі електропостачання. Оскільки є звернення обленерго про те, що вони планують у сквері Міцкевича збудувати підстанцію і переключити своїх абонентів. Таку ж, як і в сквері біля медуніверситету. Звісно, потрібно це враховувати, щоб потім не копати. Загалом, ми наразі задоволені темпами та якістю робіт підрядника. Щодо влаштування верхнього покриття з граніту, то ми будемо ставити тільки після завершення всіх земляних робіт і належного ущільнення траншей. Якщо дозволить погода, то це буле в цьому році, якщо ні –  вже після зими. Роботи ведуться кожного дня, в тому числі і по суботах. Наша мета – зробити якісно, а не швидко, але з не дотриманням технології.

Також за словами Михайла Смушака, там зараз є питання і по теплових мережах СТЕК.

 Вони наразі в задовільному стані, але старі. І ми повинні бути абсолютно вревнені, що вони мінімум 10 років ще будуть нормально функціонувати. Якщо ні, то теж будемо пропонувати заміну. Це вже точно нас виб’є з графіку, але якщо потрібно, то будемо їз замінювати.

Загалом, каже головний комунальник міста, все залежить від погодних умов.

Буде погода – буде зроблено. Якщо випаде сніг, на жаль, не буде зроблено.

Читайте також“У Німеччині за таке штрафують”, – німецький реставратор про ремонтні роботи біля скверу Міцкевича

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...