Мед Атлант

Після реставрації фасаду будинку на вулиці Мазепи розпочалась реконструкція занедбаного балкону

Минулого року в Івано-Франківську завершили реставрацію будинку на початку вулиці Мазепи. Не реконструювали лише один з балконів, власниця якого не хотіла, щоб місто втручалось у її помешкання.

Однак, як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Руслан Марцінків, цей балкон таки реставрують.

Розпочали реконструкцію занедбаного балкону на вул. Мазепи, 5. Після реставрації фасаду будинку цей балкон виглядав дуже недоречним. Проте мало хто розумів, що сама власниця квартири не хотіла, щоб місто втручалось у її помешкання. Аж доки ми випадково не зустрілись в коридорах міської лікарні, де я оглядав ремонт одного з відділень. Бабуся мене одразу впізнала і почала обурюватись, чому це ми хочемо “господарювати” в її квартирі. На щастя, тоді в живому діалозі мені вдалось пояснити старенькій, що всі витрати місто бере на себе і ніякого клопоту їй не завдамо, – пише Руслан Марцінків.

Та додає, що насправді є чимало таких ситуацій, де самі мешканці неготові і категорично проти щось змінювати.

Просто звикли жити так і мають страх, “аби не гірше”. Часто зовсім не влада не хоче щось робити, а самі франківці заперечують зміни. І тільки в особистому спілкуванні, не ігноруючи думок мешканців, вдається пояснити людям, як буде краще для них і для міста.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Читайте такожРеставрація чи побілка? Як зберігають старе обличчя міста

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...