Мед Атлант

Побачила світ міжнародна “Книга Добра”, до якої прикарпатці писали реальні історії про добро та малювали ілюстрації

«Книга історій про Добро» – спільний проект Культурного українського центру в Таллінні, Благодійного фонду «Чисті серцем», Державного самоврядування українців Угорщини, ГО «Громадська ініціатива Галичини», почесного консульства Угорщини в Івано-Франківську. Проект також підтримують МЗС України та Угорщини, Міністерство культури Естонії.

У книзі зібрано 50 найкращих реальних історій про Добро навколо нас та 50 малюнків («Добро очима дітей»), які обрано редакційною радою проекту.  Малюнки та історії, які писали та створювали діти з усіх регіонів України, – стали одним з етапів конкурсу. На Івано-Франківщині його підтримувала і реалізувала благодійна організація “Чисті серцем”. Відібрані з них використали у виданні.

Перший екземпляр унікальної Книги Добра, яка містить в собі щире та нерафіноване добро готовий.  Більше 300 тис. дітей та дорослих взяли участь у створенні Книги Добра. Міжнародний соціальний проект реалізовується за підтримки Міністра Закордонних Справ України Павла Клімкіна та з благословення Кардинала, верховного архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара. На перших етапах проекту діти з усіх регіонів України писали реальні історії про добро та малювали ілюстрації до них. З них редакційною радою на чолі із лауреатом Шевченківської премії в галузі літератури Марією Матіос було обрано 50 найкращих, які й увійшли в Книгу Добра. Створювалась вона у майстернях Центру української культури м.Таллінні (Естонія). Зшили її із унікального паперу (черпаного), виготовленого вручну із привезених з України клаптиків тканин з одягу авторів творчих робіт, та з рослинних зерен. Вже зовсім скоро Книгу Добра буде презентовано в Україні!, – йдеться у повідомленні на сторінці Книга Добра.

25 унікальних книг разом з друкованими копіями буде презентовано в усіх обласних центрах України. Друковані копії також нададуть українським бібліотекам та загальноосвітнім школам. Запланована презентація та передача екземплярів «Книги Добра» в близько 50 країн світу. Насамперед, в Бібліотеку Ватикану, Бібліотеку Конгресу США, Королівську бібліотеку Великої Британії та Олександрійську бібліотеку (Єгипет).

Світлина від Книга Добра.

Світлина від Книга Добра.

Світлина від Книга Добра.

Світлина від Книга Добра.

Читайте також: Франківський письменник презентував новий роман про 70-ті роки в радянській Україні

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...