Мед Атлант

Франківські театрали презентували візуальний проект сцени Нового Театру

Актори Нового театру ще у вересні розпочали театральний сезон, однак свого приміщення у них досі немає. Театрали кажуть, працювати без свого залу важко, але якщо буде так, як вони планують, то вже за рік вони зможуть грати вистави на сцені колишнього народного дому «Княгинин».

Сьогодні автори разом з художником по освітленню показали журналістам візуальний проект сцени та залу. Якщо він пройде експертизу, то вже за декілька тижнів розпочнуться ремонтні роботи. Орієнтовна вартість проекту  — 12-15 млн гривень. Наразі театрали проводять репетиції в Театрі Ляльок.

Маємо надію, якщо зорі зійдуть, то через рік ми зайдемо у нове приміщення, — каже Тарас Бенюк директор КЗ Івано-Франківський новий театр.

Також сьогодні театрали запросили франківців на трагікомедію «Шекспір проти Шиллера». Це буде найгарячіша і, водночас, найхолоднішу прем’єра жовтня, обіцяють актори. У виставі зійдуться найекспресивніші уривки з п’єс Вільяма Шекспіра та Фрідріха Шиллера.

Нас часто критикують за репертуар і кажуть, що він дуже жорсткий. Але не можна робити щось на замовлення, бо таке швидко може набриднути глядачам. Театральна постановка буде цікавою, і хоча сюжетно вона не пов’язано, однак там є духовний зв’язок.

Актори додають, що їхнє завдання не подобатися всім, а професійно і щиро виконувати свою роботу.

Зазначимо, що вистава «Шекспір проти Шиллера»  відбудеться 15 жовтня, а згодом —  17 жовтня, театрали покажуть іншу, не менш цікаву, постановку «Ігри на задньому дворі».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...