Мед Атлант

Прикарпатським медикам погасять заборгованість по зарплатні за серпень

Сьогодні, 13 жовтня, на фінансовій комісії обласної ради обговорювали можливість погашення зарплатні прикарпатським медикам. Коштів, які надійшли з медичної субвенції, вистачить, аби погасити заборгованість по зарплатні за серпень.

Наразі як субвенції з держбюджету надійшло більше 19 мільйонів гривень. Цього вистачить, аби погасити залишки заборгованості за липень та заборгованість за серпень. Загалом гроші виділили на закупівлю медикаментів для процедур гемодіалізу та інсулінозалежних хворих. Проте, як зазначила директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ірина Мацкевич, медикаментами для гемодіалізу область забезпечена, тому 17 мільйонів гривень з цієї субвенції використають на ліквідацію заборгованості по зарплатні медикам.

Наразі загальна заборгованість перед медиками Прикарпаття складає 180 мільйонів гривень. Як доповів на фінансовій комісії її голова Микола Палійчук, найближчим часом на погашення заборгованості з держбюджету мають перерахувати ще 25 мільйонів гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...