Мед Атлант

Рибоохоронний рейд: прикарпатські інспектори затримали браконьєрів на березі Прута. ФОТО

Рибоохоронний рейд 11-12 жовтня на Пруті та Рибниці виявився результативним.

Рейдова група о 23:30 тієї ж середи виявила п’ятьох браконьєрів біля с. Рудники Снятинського району, які вже встигли набити острогами на Пруті досить риби. Загальний улов складав 281 шт. (149 головнів, 116 підустів, 10 рибців, 2 щуки, 1 “червонокнижна” марена, 3 пічкурі). Своїми протиправними діями браконьєри завдали збитків на суму 10088 грн.

Один з “мисливців” намагався втекти. Але держрибінспектори разом з громадськими інспекторами рибоохорони (членами УТМР) зуміли його затримати. Для встановлення осіб браконьєрів на місце події викликали працівників поліції. Про це пише прес-служба Управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області.

На всіх п’ятьох браконьєрів складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Остроги вилучено. Матеріали справ разом з нарахованими збитками направлено до суду, який кожному визначить штраф від 340 грн. до 680 грн.

До слова, 11 жовтня поблизу с. Тулуків на Снятинщині держрибінспекторами виявлено чоловіка з острогою на березі Прута. Оскільки він ще не почав полювання на рибу, то справа обійшлася лише адмінпротоколом за ч. 3 ст. 85 КУпАП, накладенням штрафу та вилученням забороненого знаряддя лову.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...