Мед Атлант

На Івано-Франківщині функціонує понад 200 кнопок “Термінового виклику поліції”

Кнопки термінового виклику поліції незамінні у неординарних чи екстрених ситуаціях, коли немає можливості скористатись телефонним зв’язком, натомість є нагальна необхідність викликати допомогу правоохоронців.

Кнопки «Терміновий виклик поліції», встановлені в торгівельних закладах Івано-Франківщини, допомагають затримувати магазинних крадіїв «на гарячому», а це в свою чергу збільшує час для затримання злочинця, або запобігання іншого злочину. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Управління поліції охорони
в Івано-Франківській області.

Загалом Управління поліції охорони в Івано-Франківській області продовжує роботу у напрямку соціального захисту населення.

– Перш за все, такі кнопки призначені, щоб покращити охорону громадського порядку. Це кнопка, яка дає можливість без наявності телефону викликати групу швидкого реагування поліції, адже, як показує практика, випадки бувають різні і громадяни не завжди мають можливість бігти до правоохоронних органів, чи то телефонувати по лінії «102». У таких випадках «Терміновий виклик поліції» відіграє вирішальне значення, – розповідає начальник Управління поліції охорони Михайло Чорнописький.
– Станом на 1 жовтня в Івано-Франківській області встановлено 237 кнопок «Терміновий виклик поліції». Кількість таких кнопок останнім часом зростає. Робота над збільшенням кількості «тривожних кнопок» триває – ми щодня над цим працюємо, оскільки на теренах області повинно бути значно більше таких місць, щоб зробити наше місто і область в цілому, безпечними. Адже, зважаючи на наш досвід, можна стверджувати, що території, на яких розміщенні кнопки «Термінового виклику поліції» значно безпечніші для жителів даних мікрорайонів, ніж ті, на яких їх немає, прокоментував полковник поліції.

«Тривожні кнопки» підключені до пульту централізованого спостереження Управління поліції охорони в Івано-Франківській області. Оператори здійснюють цілодобовий контроль за надходженням сигналів і забезпечують своєчасне реагування на виклик. Відтак на місце події за лічені хвилини прибуває наряд реагування поліції охорони для подальшого з’ясування ситуації.

Для отримання довідки телефонуйте цілодобово за безкоштовним номером інформаційного центру поліції охорони: (0800) 502-220. Усі дзвінки з телефонів відповідних операторів мобільного зв’язку у межах України безкоштовні: (099) 050-22-20; (097) 050-22-20; (073) 050-22-20, – пояснюють в поліції охорони.

Читайте також: Служити і Захищати. У Франківську стартує набір у патрульну поліцію

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...