Мед Атлант

Франківське «Теплокомуненерго» вже має 19 повністю автоматизованих котелень

Котельня, що на вулиці Військових Ветеранів, 8а відтепер працює повністю в автоматизованому режимі. З початком опалювального сезону 2017/2018 вона долучилася до 18 котелень підприємства, які до цього вже працювали без участі людини.

Усі параметри one-line роботи цих котелень поступають на монітори аварійно-диспетчерської служби ДМП «ІФТКЕ». Оператор лише контролює імовірну позаштатну ситуацію, в разі виникнення якої максимально швидко виїжджає чергова аварійна бригада.

Нагадаємо, що в останні дні 2016 року ця котельня була урочисто здана в експлуатацію після виконання реконструкції та модернізації за кошти Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та уряду Швеції. Тут було проведено заміну котлів: встановлено чотири сучасні агрегати італійського виробництва загальною потужністю 8 МВт, проведено повну реконструкцію додаткового обладнання. І от настала черга запустити в роботу всі агрегати котельні та здійснювати нагляд за допомогою загальної аварійно-диспетчерської служби. 29 вересня 2017 р. представники і спеціалісти французької фірми «ENERTEX SARL»та литовської фірми «AXIS Industries» здійснили перевірку автоматичного керування котельні та диспетчеризації в «холодному режимі» і підписали Акт перевірки, згідно з яким засвідчено готовність об’єкту працювати повністю в автоматизованому режимі без додаткової участі людського фактору.

Опалювальний сезон розпочато і тепер всі параметри подачі тепла та гарячої води споживачам, оптимального використання газу та електроенергії виконуватиме автоматика у строгій відповідності із температурою зовнішнього природного середовища, – інформують на сайті підприємства.

Читайте також: Котельня СТЕК на Індустріальній не запущена через проблемне питання з “Нафтогазом”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...