Мед Атлант

З обласного бюджету допоможуть будувати католицьку гімназію у приміському селі

Минулого тижня на фінансовій комісії обласної ради вирішили виділити 160 тисяч гривень на будівництво приватної католицької гімназії у с. Драгомирчани.

Про потребу в дофінансуванні будівництва гімназії, яка наразі зведена на рівні другого поверху, на комісії доповідала директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ірина Мацкевич.

Приватний освітній заклад – католицька гуманітарна гімназія ім. владики Софрона Дмитерка для учнів 1-12 класів – знаходитиметься під егідою Сестер Служебниць Господа і Діви Марії з Матара Чернечої Родини Воплоченого Слова.

Як розповіла в коментарях “МІСТУ” Сестра Марія, яка відповідає за будівництво освітнього закладу, гімназія буде приватною, проте скільки коштуватиме тут навчання і чи буде платним узагалі – наразі невідомо.

Наразі чекаємо на прийняття Верховною Радою важливого для нас документа – законопроект, який дозволить державі фінансувати приватну освіту на рівні зі звичайною. Якщо не буде прийнято, шукатимемо гранти, аби змогти вивчити у школі дітей-сиріт, якими ми опікуємося, – пояснює Сестра Марія.

Освітній заклад планують зробити гімназією з нахилом на вивчення класичних мов: грецька та латинська, а також української мови та математики. Для всіх учнів викладатимуть філософію та релігію.

Спершу збудують корпус початкової школи на 200 місць, після чого добудовуватимуть інші. Загалом планують прийняти на навчання 650 учнів. Завершити з будівництвом хочуть за три роки.

Загальна школа у самих Драгомирчанах перебуває в аварійному стані. Новий освітній заклад планують будувати роками, проте наразі до діла справи не доходять.

Католицька гімназія буде першим освітнім закладом такого типу в нашій області. Раніше ми повідомляли, що кошти виділять на третю католицьку школу ім. Св. Василія Великого, проте як з’ясувалося, освітні заклади не пов’язані між собою і знаходяться під опікою різних релігійних громад.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...