Мед Атлант

Брат колишнього міліціонера, через якого можуть засудити патрульного, займає впливову посаду в прокуратурі

Як повідомлялося раніше, Івано-Франківський міський суд підтримав клопотання прокуратури й відсторонив патрульного Леоніда Гончарука від роботи на період досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо нанесення Гончаруком тілесних ушкоджень екс-міліціонеру Миихайлу Ільницькому, автомобіль якого 19 червня зупинили працівники патрульної поліції за підозрою у тому, що водій може перебувати за кермом у нетверезому стані. Як вдалося з’ясувати журналістам “МІСТА”, рідний брат “потерпілого” Микола Ільницький займає у прокуратурі Івано-Франківської області досить впливову посаду, а саме є начальником відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області.

На фото: Михайло (зліва) та Микола Ільницькі

Сам Михайло Ільницький є головою політичної партії “Громада та Закон”. Згідно даних його біографії, яка розміщена на сайті партії, родом він з села Розточки Долинського району. Там же, як зазначено в декларації, офіційно зареєстрований і прокурор Микола Ільницький. Крім того, у графі про родичів Михайло Ільницький вказує, що його батьком є Ільницький Степан Петрович, таке ж прізвище, ім’я та по-батькові неодноразово згадується у декларації прокурора Миколи Ільницького. Прокурор користується його будинком у Ростоках, а також його автомобілем VOLKSWAGEN PASSAT.

Старшим слідчим у справі Гончарука є Сергій Яковишин, який працює у слідчому відділі прокуратури області. Яковишин хоча й не є прямим підлеглим Миколи Ільницького, проте можна припустити, що конфлікт інтересів у справі таки присутній.

Вчора, 19 жовтня, франківського патрульного, на якого поскаржився екс-міліціонер, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області.

Нагадаємо, в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська зупинили водія автомобіля”Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився. На місці були присутні знайомі водія, які вчинили конфлікт з патрульними. Через півтора місяця суд визнав чоловіка винним за водіння у стані сп`яніння та за злісну непокору правоохоронцяям.

Проте стало відомо, що івано-франківському патрульному, командиру роти Леоніду Гончаруку, який саме працював тоді на місці події, оголосили підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. Вчора, 19 жовтня, міський суд відсторонив від займаної посади командира роти патрульної поліції Івано-Франківська. Також Леоніду Гончаруку обрали міру запобіжного заходу у рамках відкритого кримінального провадження. 

Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні.

Більше – у сюжеті МІСТО:

До теми: Що ж ви творите, судді і прокурори? Відсторонення франківського патрульного через екс-міліціонера підірвало соцмережу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...