Мед Атлант

На Західній Україні готується масштабна вирубка лісу заради курорту: активісти просять про допомогу

У Закарпатській області в Рахівському районі хочуть вирубати 14 тис. гектарів лісу, щоб побудувати туристичний комплекс, який зможе прийняти 30 тисяч відвідувачів одночасно.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала активістка Інна Пригара, пише ZIK.

Зараз нас підстерігає чергова зрада – будівництво туристично-рекреаційного комплексу «Свидовця». Для нього повинні вирізати 14 тис. га лісу (с. Лопухово Тячівського району, с. Чорна Тиса і Ясіня Рахівського району). Селянам обіцяють золоті гори, ні – мажуть медом по вухах і по очах», – зазначила Інна Пригара.

За її словами, людям пропонують знищити унікальну природу регіону, а проект комплексу був презентований як «економічне диво Закарпаття».

Зате – 53 км підйомників, понад 200 км лижних трас, поле для гольфу, аеропорт і сотні ресторанів і готелів. У цьому комплексі повинні розміщуватися більше 30 тис. осіб одночасно! – додала активістка.

Місцевим жителям пообіцяли робочі місця, туристів, а також інвестиції і престиж.

Якщо подивитися на кліматичну карту Закарпаття, то відразу розумієш, що найбільша кількість опадів протягом року спостерігається саме там, де хочуть вирізати ліс для цього комплексу. І тільки якщо зберегти еко-систему регіону, ми будемо мати можливість зберегти річки, які починаються біля Свидовця! Місцева влада голосує обома руками «за курорт на Свидовці, – розповіла дівчина.

Водночас вона наголосила, що є інша позиція – «екологів, юристів, соціальних активістів, фермерів, місцевих жителів та інших свідомих людей, які розуміють небезпеку порушення еко-систем у гірських регіонах».

До теми: Щоб не запрошувати туристів на “лисі гори”, Петро Порошенко прагне врегулювати питання “вирубаних лісів”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...