Мед Атлант

Місцеве підприємство зливає “зайву” воду на нову бруківку і відремонтовану дорогу. ФОТО

На вулиці Промислова одне з місцевих підприємств зливає “зайву” воду, що накопичується в підвалі, просто на тротуар й проїжджу частину. Люди скаржаться, що навіть у час відсутності опадів частина нової дороги постійно у воді.

Фото затопленої Промислової й води, яка виливається з відкритої труби, що знаходиться на території підприємства ВАТ “Полонина”, до редакції “МІСТО” надіслав читач. Чоловік стверджував, що з труби кілька разів на день зливають незрозумілі відходи, а після проїзду автівки по них – на кузові залишаються кольорові плями.

Щоб з’ясувати ситуацію, журналіст “МІСТА” разом з представниками Муніципальної інспекції з благоустрою вирушили на підприємство.

Заступник голови правління ВАТ “Полонина” Микола Михайлович переконував нас, що це звичайна дощова вода, яку змушене зливати підприємство під час сильних опадів.

Жодних відходів ми не зливаємо, а воду змушені, адже нам затоплює підвал і зайву воду просто немає куди подіти. Раніше з території під бруківку заходила труба, яка вела у стічний колодязь, після ремонту дороги його звідси забрали і трубу викинули. Відповідно нам нічого не залишилось, як викидати воду назовні, але проблем не бачу, адже це звичайна підшкірна вода, пояснює Микола Миколайович.

Заступник директора ВАТ “Полонина” також заперечив, що вода, яка виходить з труба має домішки чи речовини, які можуть залишати сліди на авто. Пояснивши, що труба є іржавою, тому колір води може бути відповідним.

В нас є договір з водоканалом на вихід стічних вод. В цьому місці немає точки врізки в мережу, вона виходить на вулицю Ушинського. Якби це була каналізація, то, звісно, ми б тягнули мережу туди, але це звичайна дощова вода, переконує представник підприємства.

Натомість директор Управління капітального будівництво Роман Галіпчак, яке капітально ремонтувало вулицю Промислова, пояснює, що колодязь на дорозі не може бути прив’язаний до конкретного підприємства, адже стоки – для дороги.

Якби вони мали погодження з КП “Водоекотехпром”, то ми б зробили підключення. Ремонт робиться з урахуванням всіх підключень і якщо вони офіційні, ми їх самовільно забрати не можемо. Якщо проект змінюють, то підприємство має мати всю необхідну технічну документацію, коментує Галіпчак. 

І додає, що кілька днів тому проїздив цією вулицею і теж здивувався, чому у час тривалої відсутності опадів на дорозі вода.

Звідки вона зібралася треба розібратися. Якщо немає дощів, то що це?

Представники муніципальної інспекції з благоустрою, які були присутні при розмові з підприємцем, обіцяли в ситуації розібратися.

Ремонт однієї з найгірших міських доріг по вулиці Промислова коштував місту 666 827 гривень. Ремонтні роботи завершили наприкінці минулого року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...