Мед Атлант

На Прикарпатті волонтери хочуть створити реабілітаційний центр для родин загиблих учасників АТО

Сьогодні, 23 жовтня, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція за підсумками реабілітації учасників АТО в межах проекту “Творча криївка”.

Організатори та волонтери розповіли про підсумки двох реабілітаційних заїздів для родин учасників АТО, а також про подальші плани організації.

“Творча криївка” – одна з небагатьох організацій, яка робить свою справу професійно та якісно. Один з тих невеликих кроків, який ми можемо зробити – це фінансувати такі проекти, – відзначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Творча Криївка» працює на Івано-Франківщині вже три роки. Її керівник Віталіна Маслова повідомила, що проект « Реабіліталіція учасників АТО» новий, але через нього пройшли вже 18 людей з родин загиблих учасників АТО.

На Івано-Франківщині бійці і родини загиблих не мають місця, де все було б підготовлено до реабілітаційного процесу. Тому ми плануємо створити реабілітаційний центр. Поки нашого центру немає, наразі наш проект такий “мандрівний”, бо ми беремо необхідні речі і мандруємо, – каже Віталіна Маслова.

Організатори планують створити у селі Бережниця, що на Калущині, реабілітаційний центр для родин загиблих учасників АТО.

Волонтери розповіли, що у вересні на морі проходив перший заїзд для батьків полеглих героїв, а за загальним рахунком 38 заїзд творчої реабілітації. Впродовж 8 днів батьки воїнів, які віддали своє життя за мир в Україні, відновлювали сили, відпочивали та шукали внутрішні та зовнішні ресурси для підтримки в горі.

З 12 по 20 жовтня проходив другий заїзд творчої реабілітації для батьків полеглих героїв – цього разу на Закарпатті, в Берегові.  Проект здійснюється спільно з громадською організацією “Кожен може допомогти” та за підтримки друзів волонтерів з Ужгорода.

Читайте також: У Франківську “Творча криївка” презентувала мультимистецький проект “Маки”. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...