Мед Атлант

У франківських будинках 80% ліфтів вже застарілі

Сьогодні, 24 жовтня, в залі засідань міського виконавчого комітету розпочалася чергова щотижнева оперативна нарада у міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Директор КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» Мирон Джус розповів про стан експлуатації ліфтів в житловому фонді міської ради. Муніципальна компанія обслуговує понад 400 ліфтів у франківських житлових будинках. І більше 80% з них працюють понад 25 років.

Гарантійний термін – 25 років. 80 % з них працюють  більше цього терміну, – каже Мирон Джус.

Тому, час від часу деякі ліфти виходять з ладу. Станом на сьогодні не працюють три ліфти – за дорученням міського голови сьогодні вони мають запрацювати.

Марцінків обіцяє не підвищувати тариф на обслуговування ліфтів. Хоча представники підрядних організацій, які займаються обслуговуванням ліфтів, під час оперативної наради вимагали збільшити вартість тарифу на їхні послуги.

Люди аргументують підвищення тим, що немає бажаючих працювати за низьку заробітну плату і на підприємствах не вистачає працівників. Втім, міський голова Руслан Марцінків виступив проти зростання тарифу:

Підвищувати тарифи не будемо! Люди мають пережити цю зиму. Ми не підвищуємо ні СТЕКу, ні ЄРЦ.

Однак представники підрядних організацій кажуть, що жителі будинку не виступають проти підвищення. Руслан Марцінків порадив провести громадські слухання і якщо більшість підтримає – тариф підвищиться.

Читайте також: ДТП у Франківську: таксист збив неповнолітню на пішоході і доставив у лікарню

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...