Мед Атлант

Кількість хворих через отруєння у франківському садочку “Ластівка” збільшилася

21 жовтня до Івано-Франківської обласної клінічної лікарні  з діагнозом — гострий гастроентероколіт (харчове отруєння) поступили семеро осіб. 22 жовтня до лікарні госпіталізували ще п’ятеро осіб. Серед хворих – 9 дітей. Батьки та лікарі припускають, що причина отруєння – страва, якою всі потерпілі обідали в ДНЗ “Ластівка”.

Вчора, 23 жовтня, до лікарні поступила ще одна доросла особа. Також на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа повідомили, що кількість хворих збільшилася до 14 осіб. Постраждалі звернулись за медичною допомогою та були госпіталізовані в обласну інфекційну клінічну лікарню м. Івано-Франківська з діагнозом: “Гострий гастроентероколіт”. Стан хворих розцінюється як середнього ступеня важкості.

За дорученням міського голови у всіх садочках Івано-Франківська найближчим часом проведуть перевірку, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Ви ж розумієте, що це надзвичайна ситуація. Перевірити всі садочки, – сказав Руслан Марцінків.

Окрім цього, за протокольним дорученням директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль повинен написати службову записку, а людині, яка відповідала за харчування в садку, виписати догану. Також на оперативній нараді стало відомо, що завідуюча дитячого садочка, від учора відторонена від робота.

З об’єкту виникнення спалаху спеціалістами Івано-Франківського міського відділу ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр ДСЕС України» відібрано для дослідження проби. У пацієнтів уточнюється заключний діагноз та встановлюється коло контактних осіб. Джерело збудника інфекції – встановлюється.

Нагадаємо, батьки і лікарі вже припускають можливу причину отруєння.

Довідково:

Код НС 20721 «НС пов’язана з отруєнням людей у результаті споживання неякісних продуктів харчування».Ознака 2,36 “Одночасне отруєння людей з одного колективу внаслідок споживання продуктів харчування або води токсикантами одного виду (від 10 чол.)”.

Читайте також: Прокуратура розпочала розслідування за фактом масового отруєння дітей у франківському дитсадку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...