Мед Атлант

“Майдан не за це стояв!”, — активістів, які люстрували місцевого чиновника, притягують до кримінальної відповідальності

Вчора, 24 жовтня, в Івано-Франківську було заплановано судове слухання у справі акції “Чистий четвер”, яка відбулася ще у квітні 2015 року. Тоді десятки активістів кинули у смітник голову обласного управління юстиції Василя Кавацюка. Прикарпатці тоді були обурені, оскільки саме Кавацюк зареєстрував осередок партії “Опозиційний блок” на Івано-Франківщині і “не пройшов відповідної переатестації”.

Судове засідання вчора знову перенесли — на 30 листопада. Як розповідає один з підозрюваних у цій справі, можливо слідство не може зібрати покази усіх свідків подій тієї події.

Майдан не за це стояв. Багато людей залишися без рук і без ніг. Ми тоді вийшли висловити свою громадську позицію. Люди приїхали з фронту, вони просто виступили проти “Опозиційного блоку” та його представників, бо такої політичної сили не мало би бути в нас. А Кавацюк сам спровокував людей на радикальні дії, розмахував руками, штовхав людей, — каже Андрій Яхневич.

Активіст додає, що напередодні акції відбувалися збори, на яких не йшлося про те, щоб кидати у смітник чиновника.

Не виникало навіть такої думки. А зараз дивує той факт, що до відповідальності якраз не притягують тих, хто вчиняв в той день справді радикальні дії — хто обливав зеленкою, штовхав та кидав в смітник.

Андрій Яхневич додає, що у випадку, якщо активісти визнають себе винними у хуліганстві, то справу можуть перекваліфікувати і вони лише сплатять штраф у сумі 850 гривень. Втім, активісти не вважають себе винними і не будуть визнавати свою вину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...