Мед Атлант

У “СТЕК” пояснили причину відключення котельні – заборгованість у сумі понад 40 мільйонів гривень

ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія” використала  виділені ліміти (номінації)  на газ. Вчора, 24 жовтня, котельню “СТЕКу” відключили. У компанії пояснюють, що причина відключення – заборгованість.

Як повідомили у прес-службі ТОВ “СТЕК”, відключення від газопостачання відбулося 24 жовтня. При цьому, в результаті переговорів із ПАТ “Івано-Франківськгаз” вже напрацювали можливі варіанти для запуску газу.

“СТЕК” подав звернення до ОДА і міськвиконкому для вирішення питання із відновленням газопостачання.

Сподіваємося, що найближчим часом за допомогою міської влади, ОДА та за сприянням ПАТ “Івано-Франківськгаз” відбудеться відновлення газопостачання і тепло знову з’явиться в оселях та закладах міста, – коментують у компанії.

Щоб отримувати необхідний обсяг енергоресурсу, “СТЕКу” потрібно домовитися із постачальником газу НАК “Нафтогаз України” про виділення лімітів.  Без підтверджених номінацій, відбір газу із газорозподільної системи неможливий.

У прес-службі компанії кажуть, що не погашена державою різниця в тарифах по “СТЕКу” на сьогодні складає понад 40 мільйонів гривень. Наразі “СТЕК” обліковує заборгованість перед НАК “Нафтогаз України” у сумі основного боргу близько 46,8 мільйонів гривень, із яких 40 мільйонів гривень – борг держави з різниці в тарифах погашення якого дозволить безперешкодно провести опалювальний сезон, а залишок – борги споживачів та організацій, що експлуатують мережі.

В “СТЕК” запевняють, що для НАКу, погашеної різниці в тарифах цілком достатньо, щоб надати необхідні ліміти на газ для “СТЕКу”. Однак, вони розглядають й інші варіанти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...