Мед Атлант

Я не впливав і не маю наміру впливати на свідків, — відсторонений франківський патрульний проситься на службу

Сьогодні, 25 жовтня, в Івано-Франківському апеляційному суді розглядають апеляційну скаргу у справі патрульного Леоніда Гончарука.

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні. Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй фейсбук-сторінці. А 24 жовтня, відсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ.Крім Авакова Гончарука підтримали іванофранківці, влаштувавши у фейсбук флешмоб “#ПідтримуюГончарука,  #ПідтримуюЛеоніда” та колеги. На всеукраїнському рівні: український журналіст і блогер Павло Казарінавтогонщик та спортивний журналіст Олексій Мочановволонтер Роман “Сініцин” Балан, нардеп  Борислав Береза, начальник Нацполіції Прикарпаття Віктор Шкутов.

Під час судового засідання захисник долучив до матеріалів справи лист від Департаменту патрульної поліції, в якому просять залишити на посаді Леоніда Гончарука. Ніхто з сторін не заперечував.

Незаконною і не обгрунтованою захист вважає ухвалу міського суду щодо відсторонення інспектора Гончарука. Адвокат переконаний, що це негативно вплине і на сім’ю патрульного, адже це єдине джерело доходу. Сторона захисту упевнена, що впливати на свідків Леонід Гончарук не буде і не зможе, адже все і так зафіксовано на реєстраторах патрульних. Відтак, адвокат просить скасувати ухвалу слідчої судді Ірини Пастернак.

В ухвалі йдеться, що підозра обгрунтована Гончаруку. Проте адвокат переконаний, що це не підтверджено. Крім того, патрульний Гончарук не вчиняє ніяких протизаконних дій. Навпаки — наполягають на об’єктивності. Також  поліцейський написав розписку, що не збирається перешкоджати досудовому розслідуванню.

Я не впливав і в подальшому не маю наміру впливати на свідків. Прошу нашу апеляцію підтримати, – каже Леонід Гончарук

Однак, прокурор тримає на своєму:

Вважаю, що справу не можна оскаржити. Даний злочин пов’язаний з тим, коли Гончарук перебував на місці, як інспектор. Також він є командиром роти. Він перевищив свої повноваження. Є близько 10 свідків, які підтверджують незаконні дії патрульного. Леонід Гончарук може прямо впливати на слідчі дії .

Також прокурор додав, що якщо згодом Гончарука виправдають, то йому повернуть кошти.

А частину і зараз будуть виплачувати при відстороненні , — заявив прокурор щодо єдиного доходу сім’ї Леоніда Гончарука.

Захист попросив суд врахувати службову характеристику Леоніда Гончарука.

Користується повагою Гончарук. Нагороджений грамотою, — наголосив суддя Кукурудз, переглядаючи характеристику.

У свою чергу, адвокат додав:

Він зразковий працівник. Міністр також на днях нагородив патрульного, але до матеріалів справи не долучали, щоб не зловживати.

Суд вийшов у нарадчу кімнату. Деталі згодом у відеосюжеті МІСТА.

Нагадаємо, що вчора, 24 жовтня, екс-міліціонер Михайло Ільницький оскаржував рішення суду: хоче довести, що він не був п`яний і не вчиняв злісну непокору у червні. Адже в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківськ зупинили водія автомобіля”Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Підтримати водія та пасажирів прийшов відомий франківський активіст “Хімік”. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився. Зараз апелює тому, що 2 серпнясуд визнав його винним за ст. 130 і ст 185 КУпАП. Ільницький каже, що за кермом була невістка, а люди захищають патрульного, бо то молоді поліцейські. Відтак, вчора, 24 жовтня, заслухавши свідка Ільницького-молодшого, суд перенесли на п`ятницю.

До теми: Брат колишнього міліціонера, через якого можуть засудити патрульного, займає впливову посаду в прокуратурі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...