Мед Атлант

Стратюк вимагає від правоохоронців, щоб доводили справи до судів, злочинці отримали реальні вироки, а збитки були відшкодовані

У четвер, 26 жовтня, під головуванням прокурора області Олександра Стратюка проведено координаційну нараду щодо протидії злочинності на Івано-Франківщині. Захід відбувся за участі керівників правоохоронних органів, влади та  місцевого самоврядування.

Відкриваючи нараду, прокурор області відзначив, що завдяки злагодженій праці всіх правоохоронних органів закріплено позитивну тенденцію щодо протидії корупції та злочинності, зменшилась інтенсивність росту кримінальних правопорушень окремих категорій, інформує прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Органами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти у 52 корупційних кримінальних провадженнях. На території області правоохоронцями виявлено та знешкоджено 5 організованих злочинних груп, які вчиняли злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, у сфері грального бізнесу, розбійні напади та крадіжки у складі банди, а також злочини у сфері фіктивного підприємництва та банківській сфері.
Водночас Олександр Стратюк звернув увагу на те, що криміногенна ситуація в області ще залишається складною та  відзначаються окремі негативні тенденції у динаміці злочинності, які потребують вжиття скоординованих заходів для їх усунення.
  Так, більш ніж половину від усіх облікованих злочинів становлять кримінальні правопорушення проти власності. Викликає стурбованість залишок нерозкритих вбивств. Потребує активізації протидія злочинам у сфері незаконного обігу зброї.
Вимагають додаткових заходів профілактики органами поліції непоодинокі факти дорожньо-транспортних пригод, кількість яких зі смертельними наслідками зросла на більш ніж 30 %.
Серед пріоритетних завдань залишається викриття корупціонерів серед держслужбовців, посадових осіб вищого рангу, в тому числі у фінансово-кредитній системі, у сфері приватизації, при управлінні державним та комунальним майном.
Захист фінансово-економічних інтересів держави, виявлення фактів розкрадання бюджетних коштів, посилення боротьби у сфері протиправних земельних оборудок, ухилення від сплати податків, незаконного експорту лісопродукції – це  ті сфери, які потребують активізації наших зусиль, – підкреслив Олександр Стратюк.
  В ході обговорення проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції  щодо вжиття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження  злочинності на Івано-Франківщині.

Підсумовуючи,  Олександр Стратюк підкреслив, що лише у тісній взаємодії та координації діяльності правоохоронних органів можливо досягнути зрушень в подоланні злочинності, забезпечення ефективного захисту громадян, інтересів держави та підняття рівня довіри населення до правоохоронців.

Впевнений і розраховую на те, що скоординованими діями ми виконаємо ті завдання, які стоять перед правоохоронними органами. Закликаю працювати на результат, щоб справи були доведені до судів, злочинці отримали реальні вироки, а збитки відшкодовані, – наголосив прокурор області.
За підсумками наради розроблено спільні заходи для  протидії злочинності та її організованим формам.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...