Мед Атлант

У Франківську започаткували акцію на реставрацію вікон у “Казковій вежі”

З сьогоднішнього дня у кінотеатрі “Люм’єр” стартувала акція “Дві гривні з квитка – на реставрацію віконечок в Казковій вежі”. Йдеться про вежу обласної дитячої бібліотеки, що на площі Міцкевича.

В такий спосіб реалізується проект спільноти “ФранквськЯкийТребаБергти”. Реставруючи двері в обласній дитячій бібліотеці, її учасники натрапили на ще один скарб – три старовинні дерев’яні рами у вежі бібліотеки, яку франківці називають “Казковою”. Тоді вирішили рами відреставрувати, а вітражі – відновити.

Серед інших до проекту долучився і франківський кінотеатр “Люм’єр”.

На реставрацію цих вікон знайшли практично вже всю суму, роботи вже в процесі. Завдяки підтримці небайдужих містян незабаром віконечка засяють всією красою і вдень, і вночі!
Отже, нас вже підтримали – Міські Ґранти Івано-Франківська від Тепле Місто, Олександр Бубен та Лідія Шкрібляк (Театр кіно “Люм’єр”)! Дякуємо їм дуже!

Вартість робіт для 1 вікна – 13 тис. (столярка+вітраж). 3 вікна нижнього ярусу – 39 тис. грн. Всього віконечок 17 шт. – ще 14 є на верхньому ярусі.

Щоб дозбирати кошти на реставрацію та організаційні роботи (підсвітка зсередини, встановлення сіток від голубів), придумали знову ж таки об’єднати зусилля. Вже від завтра в кінотеатрі “Люм’єр” буде діяти акція “Дві гривні з квитка – на реставрацію віконечок в Казковій вежі бібліотеки, – повідомила ініціаторка проекту Марія Козакевич. 

Читайте такожКраса і грація: у Франківську створили фотопроект “Архітектура. Музика. Балет”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...